Maku

Parsakeitto ja katkaraputoast

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
MU
5
1
Julkaistu 21.10.2010


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 400 gparsaa (valkoinen)
  • 3 kplsalottisipulia
  • 1 kplperunaa (Rosamunda)
  • 4 dlkanalientä
  • 3 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsitruunamehua
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1 rklhunajaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklvoita

Katkaraputoast

  • 60 gkatkarapuja (pakaste)
  • 4 kplkirsikkatomaattia
  • 1/2 kplpunasipulia (hienonnettuna)
  • 2 rklruohosipulia
  • 4 kplpaahtoleipäviipaletta
  • 1 rklvoita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsitruunamehua
  • 1/2 tlvalkopippuria
Tulosta

Valmista ensin keitto. Kuori ja paloittele kaikki vihannekset. Kuumenna öljy ja voi kattilassa, lisää pilkotut vihannekset ja kuullota niitä hetken ajan. Lisää kanaliemi ja valkoviini ja keitä, kunnes vihannekset ovat täysin kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä. Soseuta keitto tehosekoittimessa ja siivilöi takaisin kattilaan, lisää kerma ja maito. Kuumenna keitto ja mausta suolalla, pippurilla, hunajalla ja sitruunanmehulla. Pidä lämpimänä. Leikkaa paahtoleipä pieniksi neliöiksi ja paista ne voissa kullanruskeiksi. Leikkaa tomaatti lohkoiksi, sekoita sipulit, tomaatti ja katkaravut ja mausta suolalla, sitruunanmehulla ja pippurilla. Kokoa salaatti leipien päälle ja laita keittolautasen keskelle. Annostele keitto leivän ympärille.

1 kommentti