Parsakeitto ja katkaraputoast

30 min
5
1

Parsakeitto ja katkaraputoast

MU
1
5
Teksti Marja Samuli
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 400 gparsaa (valkoinen)
  • 3 kplsalottisipulia
  • 1 kplperunaa (Rosamunda)
  • 4 dlkanalientä
  • 3 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsitruunamehua
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1 rklhunajaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklvoita

Katkaraputoast

  • 60 gkatkarapuja (pakaste)
  • 4 kplkirsikkatomaattia
  • 1/2 kplpunasipulia (hienonnettuna)
  • 2 rklruohosipulia
  • 4 kplpaahtoleipäviipaletta
  • 1 rklvoita
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsitruunamehua
  • 1/2 tlvalkopippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista ensin keitto. Kuori ja paloittele kaikki vihannekset.
Kuumenna öljy ja voi kattilassa, lisää pilkotut vihannekset ja kuullota niitä hetken ajan.
Lisää kanaliemi ja valkoviini ja keitä, kunnes vihannekset ovat täysin kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä.
Soseuta keitto tehosekoittimessa ja siivilöi takaisin kattilaan, lisää kerma ja maito.
Kuumenna keitto ja mausta suolalla, pippurilla, hunajalla ja sitruunanmehulla.
Pidä lämpimänä.
Leikkaa paahtoleipä pieniksi neliöiksi ja paista ne voissa kullanruskeiksi.
Leikkaa tomaatti lohkoiksi, sekoita sipulit, tomaatti ja katkaravut ja mausta suolalla, sitruunanmehulla ja pippurilla.
Kokoa salaatti leipien päälle ja laita keittolautasen keskelle. Annostele keitto leivän ympärille.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä