Kotivinkki

Parsakaali-sardiinikastike pastalle

20 min
0
0

Parsakaali-sardiinikastike pastalle

Vartissa valmis parsakaalikastike saa makua sardiineista ja parmesaanista. Tarjoa kastike pastan kanssa.
Teksti Juulia Reinikka
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2parsakaalia
  • 1 rklkapriksia
  • 30 gsardiineja
  • 2valkosipulin kynttä
  • 1/2 tlchilijauhetta
  • 1 dlkasvislientä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rkltimjamia
  • 1/2 dlparmesaania

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN5 min

1. Huuhtele 2 parsakaalia ja leikkaa niistä nuput irti. Kuori ja pilko parsakaalien varret. Valuta 1 rkl kapriksia.

2. Laita tehosekoittimeen parsakaalien varret, 30 g sardiineja öljyineen ja kaprikset. Kuori 2 valkosipulin kynttä. Lisää tehosekoittimeen valkosipulinkynnet ja mausteeksi ½ tl chilijauhetta ja 1 dl kasvislientä. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi soseeksi.

3. Laita pannulle 1 rkl oliiviöljyä ja lisää pannulle parsakaaliseos. Mausta seos 1 rkl:lla timjamia. Raasta sekaan ½ dl parmesaania. Keitä 5 minuuttia.

4. Lisää lopuksi parsakaalien nuput ja kuumenna kastike. Lisää kasvislientä tarvittaessa. Tarjoa parsakaalikastike esimerkiksi pastan kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä