Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Parsa-prosciuttoleivät – valkoinen parsa, prosciutto, patonki ja parsa-hernetahna hurmaavat vaativatkin makunystyrät

30 min

Pienet parsaleivät sopivat alkupalaksi tai grilli-illan pikkupurtavaksi. Suolainen ja rapeaksi paistettu ilmakuivattu kinkku täydentää loistavasti raikasta parsa-hernetahnaa.

29.5.2024
Reseptin ainekset
12 leipää
250 g
valkoista parsaa
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
kuorittuja seesaminsiemeniä
1 tl
sumakkia tai sitruunankuorta
1 tl
kuivattua timjamia
1 tl
kuivattua oreganoa
½ tl
suolaa
1 ps (200 g)
kotimaisia pakasteherneitä
½ dl
vettä
Lisäksi
100 g
prosciuttoa
1
patonki
1 rku
minttua

Parsa-prosciuttoleivät – ohje:

  1. Kuori parsat ja poista kovat tyvet. Leikkaa parsojen nuppupäästä noin 10 cm:n pala sivuun myöhempää käyttöä varten. Leikkaa varret paloiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Paista sipuleita hetki. Lisää parsapalat. Mausta seesaminsiemenillä, sumakilla, timjamilla, oreganolla ja suolalla. Jatka kypsennystä, kunnes parsa on pehmeää. Lisää herneet ja 0,5 dl vettä. Hauduta, kunnes herneet ovat kuumenneet. Soseuta tasaiseksi tehosekoittimessa.
  4. Paahda prosciutto rapeaksi grilliparilalla tai pannulla. Siirrä talouspaperin päälle odottamaan. Grillaa tai paista myös parsojen nuput.
  5. Leikkaa patongista siivuja ja voitele ne öljyllä. Paista leivät rapeiksi grilliparilalla tai pannulla.
  6. Levitä leiville tahnaa. Lisää päälle parsannuput ja prosciuttoa. Koristele mintulla.

Vinkki!

Resepti on gluteeniton, kun valitset gluteenittoman patongin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt