3,7(7)
Parsaa, pastaa ja ihana sitruunainen jogurttikastike – keväinen parsa-pastavuoka on vartissa valmis uuniin
Kasvis
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Kääräise tuorelasagnelevyjen sisään parsaa ja kuorruta cannellonit turkkilaisella jogurtilla, parmesaanilla ja rouskuvilla pinjansiemenillä. Parsa-pastavuoka on uusi keväinen suosikki!
4.5.2021
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
500 gvihreää parsaa
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
6tuorelasagnelevyä (250 g)
Kastike
4 dlturkkilaista jogurttia (10%)
2 dlparmesaani- tai pecorinoraastetta
1 tlsitruunan kuorta raastettuna
1 rklsitruunanmehua
1 rklhunajaa
½ tlsuolaa
⅓ tlmustapippuria
Pinnalle
1 rkloliiviöljyä
½ dlpinjansiemeniä
basilikaa

Parsa-pastavuoka valmistuu näin:

  1. Leikkaa parsoista puumaiset kannat pois ja kuori parsat tarvittaessa. Ripottele parsoille suolaa ja pippuria.
  2. Voitele uunivuoka. Jaa parsat kuuteen nippuun ja kiedo ne lasagne­levyjen sisään. Nosta rullat vuokaan.
  3. Sekoita jogurtti, parmesaani ja sitruunan kuori ja mehu, hunaja ja mausteet.
  4. Kaada kastike rullien päälle. Sekoita oliiviöljy ja pinjansiemenet ja ripottele seos vuoan pinnalle. Paista 225 asteessa 30 minuuttia. Viimeistele parsa-pastavuoka basilikalla.

Vinkki!

Kokeile parsan tilalla varsiparsakaalia, eli broccolinia.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.