Kotivinkki

Parsaa, pastaa ja ihana sitruunainen jogurttikastike – keväinen parsa-pastavuoka on vartissa valmis uuniin

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Kääräise tuorelasagnelevyjen sisään parsaa ja kuorruta cannellonit turkkilaisella jogurtilla, parmesaanilla ja rouskuvilla pinjansiemenillä. Parsa-pastavuoka on uusi keväinen suosikki!
KA
3.6
0
Julkaistu: 4.5.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 500 gvihreää parsaa
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 6tuorelasagnelevyä (250 g)

Kastike

  • 4 dlturkkilaista jogurttia (10%)
  • 2 dlparmesaani- tai pecorinoraastetta
  • 1 tlsitruunan kuorta raastettuna
  • 1 rklsitruunanmehua
  • 1 rklhunajaa
  • ½ tlsuolaa
  • ⅓ tlmustapippuria

Pinnalle

  • 1 rkloliiviöljyä
  • ½ dlpinjansiemeniä
  • basilikaa
Tulosta

Parsa-pastavuoka valmistuu näin:

  1. Leikkaa parsoista puumaiset kannat pois ja kuori parsat tarvittaessa. Ripottele parsoille suolaa ja pippuria.
  2. Voitele uunivuoka. Jaa parsat kuuteen nippuun ja kiedo ne lasagne­levyjen sisään. Nosta rullat vuokaan.
  3. Sekoita jogurtti, parmesaani ja sitruunan kuori ja mehu, hunaja ja mausteet.
  4. Kaada kastike rullien päälle. Sekoita oliiviöljy ja pinjansiemenet ja ripottele seos vuoan pinnalle. Paista 225 asteessa 30 minuuttia. Viimeistele parsa-pastavuoka basilikalla.

Vinkki!

Kokeile parsan tilalla varsiparsakaalia, eli broccolinia.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ruokainspiraatiota arkeen ja juhlaan! Osta nämä suositut keittokirjat Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
3.6
Kommentoi »