


Parsaa, pastaa ja ihana sitruunainen jogurttikastike – keväinen parsa-pastavuoka on vartissa valmis uuniin
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Kääräise tuorelasagnelevyjen sisään parsaa ja kuorruta cannellonit turkkilaisella jogurtilla, parmesaanilla ja rouskuvilla pinjansiemenillä. Parsa-pastavuoka on uusi keväinen suosikki!
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
vihreää parsaa
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
6
tuorelasagnelevyä (250 g)
Kastike
4 dl
turkkilaista jogurttia (10%)
2 dl
parmesaani- tai pecorinoraastetta
1 tl
sitruunan kuorta raastettuna
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
hunajaa
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
Pinnalle
1 rkl
oliiviöljyä
½ dl
pinjansiemeniä
basilikaa
Parsa-pastavuoka valmistuu näin:
- Leikkaa parsoista puumaiset kannat pois ja kuori parsat tarvittaessa. Ripottele parsoille suolaa ja pippuria.
- Voitele uunivuoka. Jaa parsat kuuteen nippuun ja kiedo ne lasagnelevyjen sisään. Nosta rullat vuokaan.
- Sekoita jogurtti, parmesaani ja sitruunan kuori ja mehu, hunaja ja mausteet.
- Kaada kastike rullien päälle. Sekoita oliiviöljy ja pinjansiemenet ja ripottele seos vuoan pinnalle. Paista 225 asteessa 30 minuuttia. Viimeistele parsa-pastavuoka basilikalla.
Vinkki!
Kokeile parsan tilalla varsiparsakaalia, eli broccolinia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
