Huuhtele parsat ja leikkaa tai napsauta kovat päät pois ja leikkaa tangot noin 5 cm:n paloiksi.
Keitä parsapaloja vedessä 6–8 minuuttia ja valuta. Anna jäähtyä hetki. Kaada puolet parsapaloista monitoimikoneeseen.
Lisää mantelit, öljy, kuoritut valkosipulinkynnet, parmesaaniraaste sekä basilikan- ja mintunlehdet. Soseuta ainekset karkeaksi tahnaksi. Lisää sitruunankuoriraaste ja -mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota pari desiä keitinvettä talteen ja valuta pasta.
Sekoita parsapesto pastaan ja lisää keitinvettä sen verran, että saat pastasta sopivan kostean.
Lisää parsa- ja lohipalat pastaan. Viimeistele basilikalla ja parmesaaniraasteella.
Vinkki!
Tämä pasta maistuu myös kylmänä. Lisää sekaan babypinaattia tia rapeaa salaattia. Voit vaihtaa lämminsavulohen kylmäsavustettuun kirjoloheen tai järvikalasäilykkeeseen.