Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Parmesaani-juustokakku

10 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 h 0 min

Parmesaani-juustokakku on amerikkalaisen uunissa paistettavan makean version herkullinen serkku.

27.12.2016
Reseptin ainekset
16 annosta
Pohja
200 g
saaristolaisleipäviipaletta
50 g
voita
Täyte
2
kananmunaa
400 g
tuorejuustoa
100 g
parmesaania raastettuna
2 dl
kuohukermaa
1 rkl
maissitärkkelystä
4 rkl
sitruunamehua
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
Koristelu
2
tuoretta viikunaa
50 g
saksanpähkinöitä
3 kpl
timjamin oksaa
3 rkl
hunajaa

Parmesaani-juustokakku leivotaan näin:

  1. Hienonna leipä tehosekoittimessa tai veitsellä pieniksi muruiksi. Lisää joukkoon voisula. Taputtele seos irtopohjavuokaan (24cm) leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  2. Riko munien rakenne kulhossa. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa joukkoon parmesaani, kerma ja maissitärkkelys. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin, mutta älä vatkaa ettei täytteeseen muodostu ilmakuplia.
  3. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
  4. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista 30 minuuttia. Laita uuni pois päältä ja pane puukauha uunin luukun väliin. Anna kakun kypsyä jäähtyvässä uunissa vielä tunnin ajan. Jäähdytä kakku huoneenlämmössä. Hidas jäähtyminen takaa, että kakun pinta ei halkea. Nosta kakku jääkaappiin yöksi.
  5. Koristele juustokakku viikunalohkoilla, pähkinöillä ja timjamin lehdillä. Viimeistele valuttamalla pinnalle hunajaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt