Parmankinkkua ja tagliatellea

50 min
5
0

Parmankinkkua ja tagliatellea

LA
0
5
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 rkloliiviöljyä
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 2 kpllehtiselleriä (kuutioituna)
  • 2 kplporkkanaa (kuutioituna)
  • 1 kplsipulia (silputtuna)
  • 1/2 tlsokeria
  • 1 dlvettä
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1 tlmerisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 400 gpastaa (tagliatelle)

Päälle

  • 80 gparmankinkkua
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 50 gtuoretta timjamia
  • 1/2 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 4 rklparmesaanijuustoa (raastettuna)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN40 min

Kuumenna öljy ja tomaattimurska isossa kattilassa. Lisää kuutioidut kasvikset ja sokeri. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Lisää laakerinlehti ja mausteet ja keitä hiljalleen noin 40 minuuttia.
Pane kinkkuviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskota niille öljyä. Mausta timjamin oksilla ja pippurilla. Grillaa kinkkusiivuja grillivastuksen alla 5–10 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita ja tummia. Varo, etteivät ne pala.
Nosta kinkkusuikaleet uunista. Anna niiden jäähtyä hetki ja leikkaa ne saksilla tai murskaa sormin paloiksi. Jätä ne odottamaan.
Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä paketin ohjeen mukaan. Valuta pasta ja sekoita sen joukkoon tomaattikastike. Annostele pasta lautasille. Ripottele pinnalle kinkkupaloja ja juustoraastetta. Tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä