Kotivinkki

Paris Brest -leivokset – pistaasikrokanttivaahdolla täytetyt tuulihatturinkulat vievät jalat alta

1 h 15 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
35 min
Paris Brest -leivokset on nimetty tunnetun pyöräilykilpailun mukaan, ja samaan teemaan viittaa myös herkkujen muoto. Tässä ohjeessa tuulihattutaikinasta valmistetut rinkulat saavat täytteekseen vastustamattoman pistaasikrokanttivaahdon.
4.3
0
Julkaistu: 28.2.2020


Reseptin ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 1½ dlmaitoa
  • 1 dlvettä
  • 100 gvoita
  • 1 rklsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 2½ dlvehnäjauhoja
  • 4kananmunaa (M-koko)

Pistaasikrokantti

  • 100 gkuorittuja, suolattomia pistaaseja
  • 2 dlsokeria

Lisäksi

  • 3 dlkuohukermaa
  • tomusokeria
Tulosta

Paris Brest -leivokset valmistetaan näin:

  1. Kuumenna vesi, maito, rasva, sokeri ja suola kiehuvaksi.
  2. Lisää jauhot joukkoon kerralla ja sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasaista ja irtoaa kattilan reunoilta.
  3. Jäähdytä seos. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  4. Pursota taikinasta renkaita pellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Älä avaa uunia, jotta leivonnaiset eivät laske.
  5. Sulata sokeri paistinpannulla alhaisella lämmöllä, kunnes se on juoksevaa ja kullanruskeaa. Varo polttamasta. Lisää pistaasit sokerisulan joukkoon. Kaada seos leivinpaperille levyksi ja anna kovettua.
  6. Murskaa krokantti hienoksi jauheeksi teholeikkurilla tai laita krokantti vahvaan muovipussiin ja nuiji lihanuijalla.
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita 2,5 desiä krokanttia vaahtoon.
  8. Laita seos pursotinpussiin, jossa on iso tähtitylla. Halkaise leivokset ja täytä ne pistaasikrokanttivaahdolla. Ripottele päälle hiukan krokanttia ja nosta kansi päälle. Viimeistele leivokset tomusokerilla.
Kommentoi »