


Paris Brest -leivokset – pistaasikrokanttivaahdolla täytetyt tuulihatturinkulat vievät jalat alta
1 h 15 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 35 min
Paris Brest -leivokset on nimetty tunnetun pyöräilykilpailun mukaan, ja samaan teemaan viittaa myös herkkujen muoto. Tässä ohjeessa tuulihattutaikinasta valmistetut rinkulat saavat täytteekseen vastustamattoman pistaasikrokanttivaahdon.
Reseptin ainekset
12 kpl
Taikina
1½ dl
maitoa
1 dl
vettä
100 g
voita
1 rkl
sokeria
½ tl
suolaa
2½ dl
vehnäjauhoja
4
kananmunaa (M-koko)
Pistaasikrokantti
100 g
kuorittuja, suolattomia pistaaseja
2 dl
sokeria
Lisäksi
3 dl
kuohukermaa
tomusokeria
Paris Brest -leivokset – ohje:
- Kuumenna vesi, maito, rasva, sokeri ja suola kiehuvaksi.
- Lisää jauhot joukkoon kerralla ja sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasaista ja irtoaa kattilan reunoilta.
- Jäähdytä seos. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
- Pursota taikinasta renkaita pellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Älä avaa uunia, jotta leivonnaiset eivät laske.
- Sulata sokeri paistinpannulla alhaisella lämmöllä, kunnes se on juoksevaa ja kullanruskeaa. Varo polttamasta. Lisää pistaasit sokerisulan joukkoon. Kaada seos leivinpaperille levyksi ja anna kovettua.
- Murskaa krokantti hienoksi jauheeksi teholeikkurilla tai laita krokantti vahvaan muovipussiin ja nuiji lihanuijalla.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita 2,5 desiä krokanttia vaahtoon.
- Laita seos pursotinpussiin, jossa on iso tähtitylla. Halkaise leivokset ja täytä ne pistaasikrokanttivaahdolla. Ripottele päälle hiukan krokanttia ja nosta kansi päälle. Viimeistele Paris brest -leivokset tomusokerilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat