Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paris Brest -leivokset – pistaasikrokanttivaahdolla täytetyt tuulihatturinkulat vievät jalat alta

1 h 15 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 35 min

Paris Brest -leivokset on nimetty tunnetun pyöräilykilpailun mukaan, ja samaan teemaan viittaa myös herkkujen muoto. Tässä ohjeessa tuulihattutaikinasta valmistetut rinkulat saavat täytteekseen vastustamattoman pistaasikrokanttivaahdon.

28.2.2020
Reseptin ainekset
12 kpl
Taikina
1½ dl
maitoa
1 dl
vettä
100 g
voita
1 rkl
sokeria
½ tl
suolaa
2½ dl
vehnäjauhoja
4
kananmunaa (M-koko)
Pistaasikrokantti
100 g
kuorittuja, suolattomia pistaaseja
2 dl
sokeria
Lisäksi
3 dl
kuohukermaa
tomusokeria

Paris Brest -leivokset – ohje:

  1. Kuumenna vesi, maito, rasva, sokeri ja suola kiehuvaksi.
  2. Lisää jauhot joukkoon kerralla ja sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasaista ja irtoaa kattilan reunoilta.
  3. Jäähdytä seos. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  4. Pursota taikinasta renkaita pellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Älä avaa uunia, jotta leivonnaiset eivät laske.
  5. Sulata sokeri paistinpannulla alhaisella lämmöllä, kunnes se on juoksevaa ja kullanruskeaa. Varo polttamasta. Lisää pistaasit sokerisulan joukkoon. Kaada seos leivinpaperille levyksi ja anna kovettua.
  6. Murskaa krokantti hienoksi jauheeksi teholeikkurilla tai laita krokantti vahvaan muovipussiin ja nuiji lihanuijalla.
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita 2,5 desiä krokanttia vaahtoon.
  8. Laita seos pursotinpussiin, jossa on iso tähtitylla. Halkaise leivokset ja täytä ne pistaasikrokanttivaahdolla. Ripottele päälle hiukan krokanttia ja nosta kansi päälle. Viimeistele Paris brest -leivokset tomusokerilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt