


Bistron tyyliin
Pariisilaiset gnocchit – itse tehdyissä tuulihattupalleroissa maistuu parmesaani ja dijonsinappi
1 h 5 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 15 min
Pariisilaiset gnocchit tehdään tuulihattutaikinasta, keitetään poreilevassa suolavedessä ja paistetaan rapeiksi voissa tai ankanrasvassa. Gnocchit ovat mainio lisuke esimerkiksi ankankoipien kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
100 g
voita
7
ruohosipulinvartta
2½ dl
vettä
½ tl
suolaa
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
dijonsinappia
1 dl
parmesaanijuustoraastetta
3
isoa munaa
Paistamiseen
3 rkl
voita tai ankanrasvaa
Pariisilaiset gnocchit – ohje:
- Kuutioi voi. Hienonna ruohosipuli. Laita vesi, voi ja suola kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes voi on sulanut.
- Lisää jauhot kerralla voimakkaasti puulastalla sekoittaen, kunnes seos muodostuu taikinaksi. Jatka sekoittamista vielä sen aikaa, että taikina irtoaa kattilan reunoilta ja on höyryävän kuumaa.
- Siirrä taikina kattilasta kulhoon. Voit valmistaa taikinan loppuun joko yleiskoneessa tai sähkövatkaimella.
- Lisää sinappi ja parmesaaniraaste. Vatkaa seosta keskiteholla sen verran, että ainekset sekoittuvat.
- Lisää munat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Kun taikina on yhtenäinen ja kiiltävä, mausta se ruohosipulilla.
- Laita taikina pursotinpussiin, jonka olet tarvittaessa varustanut tyllalla. Anna taikina levätä pursotinpussissa huoneenlämmössä 15 minuuttia.
- Kuumenna 2 litraa vettä isossa kattilassa ja mausta suolalla (1 tl). Varaa kattilan viereen puhdas pelti tai tarjotin. Tarvitset myös reikäkauhan.
- Kypsennä gnocchit useassa erässä. Pursota taikinaa kevyesti kiehuvaan veteen ja leikkaa saksilla taikinasta noin 2 cm:n paloja.
- Kun gnocchit nousevat veden pinnalle, jatka keittämistä vielä 3 minuuttia. Nosta ne reikäkauhalla pellille ja valuta päälle oliiviöljyä.
- 10Kypsennä lopputaikina samoin. Gnocchit voi tässä vaiheessa jäähdyttää ja laittaa jääkaappiin, mikäli et paista niitä heti.
- 11Viimeistele gnocchit paistamalla ne rapeiksi pannussa voissa tai ankanrasvassa. Rouhi pippuria päälle. Tarjoa esimerkiksi rapeiden ankankoipien kanssa.
Vinkki!
Keittämisen jälkeen jäähtyneet gnocchit voi pakastaa. Sulata gnocchit erillään toisistaan ja paista kuten edellä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat