Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Kotivinkki

Paras paahtopaisti

1 h 50 min
0
0
Murea paahtopaisti saa ylleen tuoreista yrteistä ja valkosipulista tehdyn maustetahnan. Ota liha ajoissa huoneenlämpöön ja käytä kypsennyksessä apuna lihalämpömittaria.
Tulosta
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Reetta Pasanen

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kgnaudanpaahtopaistia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • (1 puna- ja keltasipuli)

Maustetahna paahtopaistille

  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 dltuoreita hienonnettuja yrttejä (esimerkiksi lehtipersiljaa timjamia basilikaa rosmariinia)
  • 1sitruunan kuori raastettuna
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 ½–2 tlsuolaa
  • ½–1 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

1. Ota paisti huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen kypsennystä.

2. Valmista maustetahna. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet valkosipulipuristimessa tai raasta tahnaksi. Hienonna yrtit. Pese sitruuna ja raasta kuori. Yhdistä kaikki tahnan ainekset.

3. Kuumenna öljy paistinpannussa kuumaksi ja ruskista liha kauttaaltaan. Siirrä liha uunivuokaan. Jos ruskistat lihan valurautapannussa, sen voi myös kypsentää siinä.

4. Levitä maustetahna ruskistetun paistin pinnalle. Halutessasi kuori ja lohko paistin rinnalle kypsymään puna- ja keltasipulia.

5. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Laita liha 125-asteiseen uuniin ja paista, kunnes sisälämpömittari näyttää 56 astetta, jolloin liha on sisältä punertavaa ja mehukasta. Tähän menee noin 60–90 minuuttia.

6. Ota paahtopaisti uunista ja kääri se folioon 15 minuutiksi ”rauhoittumaan”. Leikkaa lihasta ohuita viipaleita poikkisyin. Tarjoa paahtopaisti esimerkiksi perunamuusin kera.

MITÄ PIDIT?
0