Maku

Mehevä paahtopaisti

2 h 30 min
3.4
7

Mehevä paahtopaisti

GL
LA
MA
MU
7
3.4
Herkullinen paahtopaisti kruunaa juhlan kuin juhlan! Tämän paahtopaistin mehevyyden salaisuus on pitkä maustuminen maukkaassa liemessä.
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Antti Hallakorpi
Tulosta
Mainos

Ainekset (14 annosta)

  • 2500 gnaudanpaistia

Liemi

  • 7 dlvettä
  • 2 rklmerisuolaa
  • 1/4 dlhunajaa
  • 1 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 3 kpllaakerinlehteä
  • 2 kplsipulia
  • 6 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplporkkanaa

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista mehevä paahtopaisti näin:

Ota naudan paahto- tai sisäpaisti huoneenlämpöön 2 tuntia ennen paistamista.

Kuumenna uuni 125 asteeseen. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Pane paisti uunivuokaan tai -pannulle ja nosta uuniin. Kypsennä kunnes lihalämpömittari näyttää 55–60 astetta.

Ota paisti uunista, anna sen vetäytyä 30 minuuttia ja poista mittari vasta sitten.

Mittaa vesi, suola, hunaja, valkopippurit ja murskatut laakerinlehdet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hetki niin, että suola liukenee.

Kuori sipulit, valkosipulinkynnet sekä porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

Pane paahtopaisti ja kasvikset tukevaan muovipussiin ja kaada jäähtynyt liemi mausteineen päälle. Sulje pussi ja siirrä se kulhoon tai vuokaan.

Pane jääkaappiin ja anna maustua 1–2 vrk. Kääntele paahtopaistia muutamia kertoja maustumisen aikana.

Ota paahtopaisti pois liemestä ja viipaloi se.

Tarjoa paahtopaisti etikkakasvisten ja persilja-maustekurkkumajoneesin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä