Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paras mansikkapiirakka

50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min

Mansikkapiirakka ei jää kuivaksi, kun lisäät pohjan päälle reilusti raikasta sitruunatahna-kermavaahtoseosta. Kuorruta piirakka tuoreilla mansikoilla ja ihana kesäherkku on valmis!

8.6.2018
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
125 g
voita
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1
kananmuna
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
2 dl
vaahtoutuvaa kermaa
1 dl
sitruuna- tai limettitahnaa (lemon tai lime curd)
Lisäksi
1 l
mansikoita
mintunlehtiä

Paras mansikkapiirakka valmistuu näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöiseen voihin sokerit. Lisää muna samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita rasvaseokseen. Älä vaivaa taikinaa turhaan. Jos taikina on hyvin pehmeää, nosta se jääkaappiin 20–30 minuutiksi ennen kaulimista.
  2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi ympyräksi, niin se on sopiva 24 cm:n piirakkavuokaan. Nosta levy kaulimen avulla vuoan päälle ja painele käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa mahdollinen ylimääräinen taikina reunoilta pois. Paina taikinan päälle leivinpaperi ja kaada paperille kuivia herneitä, jos mahdollista. Se estää reunojen valumisen kypsennettäessä.
  3. Kypsennä mansikkapiirakan pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes se on kypsä ja kauniisti ruskistunut. Poista herneet ja leivinpaperi. Anna jäähtyä.
  4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää sitruunatahna ja sokeri. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on napakkaa. Levitä vaahto kypsennetylle piirakkapohjalle. Poista mansikoista kannat, ja nostele ne kermavaahdon päälle. Koristele mansikkapiirakka mintunlehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt