Kotivinkki

Paras mansikkapiirakka

50 min
3.3
4

Paras mansikkapiirakka

Mansikkapiirakka ei jää kuivaksi, kun lappaat pohjan päälle raikasta sitruunatahna-kermavaahtoseosta. Lisää vielä tuoreita mansikoita, niin ihana kesäherkku on valmis.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 125 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1kananmuna
  • 3 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 2 dlvaahtoutuvaa kermaa
  • 1 dlsitruuna- tai limettitahnaa (lemon tai lime curd)

Lisäksi

  • 1 lmansikoita
  • mintunlehtiä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

1. Vatkaa huoneenlämpöiseen voihin sokerit. Lisää muna samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita rasvaseokseen. Älä vaivaa taikinaa turhaan. Jos taikina on hyvin pehmeää, nosta se jääkaappiin 20–30 minuutiksi ennen kaulimista.
2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi ympyräksi, niin se on sopiva 24 cm:n piirakkavuokaan. Nosta levy kaulimen avulla vuoan päälle ja painele käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa mahdollinen ylimääräinen taikina reunoilta pois. Paina taikinan päälle leivinpaperi ja kaada paperille kuivia herneitä, jos mahdollista. Se estää reunojen valumisen kypsennettäessä.

3. Kypsennä mansikkapiirakan pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes se on kypsä ja kauniisti ruskistunut. Poista herneet ja leivinpaperi. Anna jäähtyä.
4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää sitruunatahna ja sokeri. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on napakkaa. Levitä vaahto kypsennetylle piirakkapohjalle. Poista mansikoista kannat, ja nostele ne kermavaahdon päälle. Koristele mansikkapiirakka mintunlehdillä.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä