0(0)
Paras janssoninkiusaus
1 h 10 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 45 min
Janssoninkiusaus on uuniruokien klassikko. Tässä reseptissä kermainen vuoka piristetään kapriksilla ja gratinoidaan parmesaanilla.
Julkaistu 5.2.2016
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4-6 annosta
1 kgkiinteämaltoista perunaa (7–8)
1sipuli
3valkosipulinkynttä
5–7anjovisfileetä
2 rklkapriksia
1 tlsuolaa
ripaus valkopippuria
4 dlkermaa
2–3 rklparmesaanijuustoraastetta

1. Kuori ja leikkaa perunat suikaleiksi tai aja ne karkeaksi raasteeksi monitoimikoneessa.  

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna anjovisfileet.  

3. Laita perunat, sipulit, anjovikset, kaprikset, suola ja ripaus valkopippuria isoon kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada janssoninkiusaus uunivuokaan (tilavuus 2–3 l). Kaada päälle kerma ja ripottele pinnalle parmesaania.  

4. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 45–50 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa janssoninkiusaus suolakurkkujen ja säilykepunajuurien kanssa.

Suosittelemme myös näitä

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.