


Paras janssoninkiusaus
1 h 10 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 45 min
Janssoninkiusaus on uuniruokien klassikko. Tässä reseptissä kermainen vuoka piristetään kapriksilla ja gratinoidaan parmesaanilla.
Reseptin ainekset
4-6 annosta
1 kg
kiinteämaltoista perunaa (7–8 kpl)
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
5–7
anjovisfileetä
2 rkl
kapriksia
1 tl
suolaa
ripaus valkopippuria
4 dl
kermaa
2–3 rkl
parmesaanijuustoraastetta
Paras janssoninkiusaus – ohje:
- Kuori ja leikkaa perunat suikaleiksi tai aja ne karkeaksi raasteeksi monitoimikoneessa.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna anjovisfileet.
- Laita perunat, sipulit, anjovikset, kaprikset, suola ja ripaus valkopippuria isoon kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada janssoninkiusaus uunivuokaan (tilavuus 2–3 l). Kaada päälle kerma ja ripottele pinnalle parmesaania.
- Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 45–50 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa janssoninkiusaus suolakurkkujen ja säilykepunajuurien kanssa.
Vinkki!
Ota talteen myös perinteisen janssoninkiusauksen ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat