Kotivinkki

Paras janssoninkiusaus

1 h 10 min
0
0

Janssoninkiusaus on uuniruokien klassikko. Tässä reseptissä kermainen vuoka piristetään kapriksilla ja gratinoidaan parmesaanilla.
Tulosta
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4-6 annosta)

  • 1 kgkiinteämaltoista perunaa (7–8)
  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 5–7anjovisfileetä
  • 2 rklkapriksia
  • 1 tlsuolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 4 dlkermaa
  • 2–3 rklparmesaanijuustoraastetta

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN45 min

1. Kuori ja leikkaa perunat suikaleiksi tai aja ne karkeaksi raasteeksi monitoimikoneessa.  

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna anjovisfileet.  

3. Laita perunat, sipulit, anjovikset, kaprikset, suola ja ripaus valkopippuria isoon kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada janssoninkiusaus uunivuokaan (tilavuus 2–3 l). Kaada päälle kerma ja ripottele pinnalle parmesaania.  

4. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 45–50 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa janssoninkiusaus suolakurkkujen ja säilykepunajuurien kanssa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0