


Papusalaatti – yön yli marinoituneet pavut hurmaavat sinutkin!
12 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 12 h 0 min
Pavut uivat marinadissa yön yli ja seuraavana päivänä papusalaatti onkin jo pilkkomista vaille valmis! Tämä raikas salaatti vie takuulla nälän mennessään.
Reseptin ainekset
Papusalaatti
5 dl
papuja keitettynä (esimerkiksi mustasilmäpapuja)
3
valkosipulinkynttä (silputtuna)
¾ dl
rypsiöljyä
¾ dl
makeaa chilikastiketta
2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
ruokosokeria
3
paprikaa
½
kurkkua
1 ps (80 g)
salaattisekoitusta
2 dl
tuoreyrttiseosta (esim. persiljaa, korianteria, ruohosipulia)
Papusalaatti tehdään näin:
- Valuta pavut.
- Sekoita kulhossa valkosipuli, rypsiöljy, chilikastike, sitruunamehu, soija ja sokeri. Kääntele joukkoon keitetyt pavut. Peitä kulho ja anna papujen maustua yön yli.
- Seuraavana päivänä valuta enin marinadi pois.
- Pese ja silppua paprikat ja kurkku. Sekoita ne papujen joukkoon.
- Nosta vadille salaattisekoitusta ja yrttejä. Kaada päälle papuseos. Viimeistele salaatti mustapippurilla.
- Tarjoa papusalaatti lisäkkeenä, kevyenä lounaana tai tortillojen täytteenä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat