Maku

Papusalaatti – yön yli marinoituneet pavut hurmaavat sinutkin!

12 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
12 h
Pavut uivat marinadissa yön yli ja seuraavana päivänä papusalaatti onkin jo pilkkomista vaille valmis! Tämä raikas salaatti vie takuulla nälän mennessään.
KA
MA
MU
VE
5
0


Ainekset

Papusalaatti

  • 5 dlpapuja keitettynä (esimerkiksi mustasilmäpapuja)
  • 3valkosipulinkynttä (silputtuna)
  • ¾ dlrypsiöljyä
  • ¾ dlmakeaa chilikastiketta
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 rklruokosokeria
  • 3paprikaa
  • ½kurkkua
  • 1 ps (80 g)salaattisekoitusta
  • 2 dltuoreyrttiseosta (esim. persiljaa, korianteria, ruohosipulia)
Tulosta

Papusalaatti tehdään näin:

  1. Valuta pavut.
  2. Sekoita kulhossa valkosipuli, rypsiöljy, chilikastike, sitruunamehu, soija ja sokeri. Kääntele joukkoon keitetyt pavut. Peitä kulho ja anna papujen maustua yön yli.
  3. Seuraavana päivänä valuta enin marinadi pois.
  4. Pese ja silppua paprikat ja kurkku. Sekoita ne papujen joukkoon.
  5. Nosta vadille salaattisekoitusta ja yrttejä. Kaada päälle papuseos. Viimeistele salaatti mustapippurilla.
  6. Tarjoa papusalaatti lisäkkeenä, kevyenä lounaana tai tortillojen täytteenä.
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »