Maku

Papusalaatti – yön yli marinoituneet pavut hurmaavat sinutkin!

12 h 20 min
KA
MA
MU
VE
5
0

Pavut uivat marinadissa yön yli ja seuraavana päivänä papusalaatti onkin jo pilkkomista vaille valmis! Tämä raikas salaatti vie takuulla nälän mennessään.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset

Papusalaatti

  • 5 dlpapuja keitettynä (esimerkiksi mustasilmäpapuja)
  • 3valkosipulinkynttä (silputtuna)
  • ¾ dlrypsiöljyä
  • ¾ dlmakeaa chilikastiketta
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 rklruokosokeria
  • 3paprikaa
  • ½kurkkua
  • 1 ps (80 g)salaattisekoitusta
  • 2 dltuoreyrttiseosta (esim. persiljaa, korianteria, ruohosipulia)

Tee näin

12 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN12 h

Papusalaatti tehdään näin:

  1. Valuta pavut.
  2. Sekoita kulhossa valkosipuli, rypsiöljy, chilikastike, sitruunamehu, soija ja sokeri. Kääntele joukkoon keitetyt pavut. Peitä kulho ja anna papujen maustua yön yli.
  3. Seuraavana päivänä valuta enin marinadi pois.
  4. Pese ja silppua paprikat ja kurkku. Sekoita ne papujen joukkoon.
  5. Nosta vadille salaattisekoitusta ja yrttejä. Kaada päälle papuseos. Viimeistele salaatti mustapippurilla.
  6. Tarjoa papusalaatti lisäkkeenä, kevyenä lounaana tai tortillojen täytteenä.
MITÄ PIDIT?
5