Maku

Papupihvit – rouheasta papusurvoksesta muotoillut kasvispihvit maistuvat koko perheelle

30 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen10 min
Papupihvit sujahtavat sukkelasti burgeriin tai eväsrasiaan ja niitä voi myös pakastaa. Papupihvien kanssa ei tarvitse stressata kypsyysasteesta, sillä tärkeintä on saada pintaan väriä ja herkku kuumaksi.
VE
5
0
Kuvat Timo Pyykkö


Ainekset (4 annosta)

Papupihvit

  • 4 dl (350 g)kidneypapuja (keitettynä)
  • 1punasipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1punainen chili
  • 2 rklrypsiöljyä
  • ¾ tlsuolaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 tljuustokuminaa
  • 1 tlcurrya
  • 1 tlchilijauhetta
  • 1 prk (140 g)maissia
  • 1 dllehtipersiljaa tai korianteria (silputtuna)
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 3 rklvettä

Paistamiseen

  • 2 rklrypsiöljyä
Tulosta

Papupihvit valmistetaan näin:

  1. Valuta pavut.
  2. Kuori ja silppua sipulit. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Kuullota sipulit ja chili pannulla öljyssä. Lisää mausteet ja jatka paistamista hetki.
  3. Kumoa pavut kulhoon. Survo ne esimerkiksi perunanuijalla rouheaksi massaksi. Mittaa joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna massan turvota noin 10 min.
  4. Muotoile massasta 4 pihviä. Kuumenna pannulla öljyä ja paista pihvejä muutama minuutti per puoli.
  5. Tarjoa papupihvit sämpylän välissä tai salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
5