Papupihvit – rouheasta papusurvoksesta muotoillut kasvispihvit maistuvat koko perheelle
30 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
10 minPapupihvit sujahtavat sukkelasti burgeriin tai eväsrasiaan ja niitä voi myös pakastaa. Papupihvien kanssa ei tarvitse stressata kypsyysasteesta, sillä tärkeintä on saada pintaan väriä ja herkku kuumaksi.
VE
4.2
Kuvat
Julkaistu 12.2.2020

Papupihvit – rouheasta papusurvoksesta muotoillut kasvispihvit maistuvat koko perheelle
Reseptin ainekset (4 annosta)
Papupihvit
- 4 dl (350 g)kidneypapuja (keitettynä)
- 1punasipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1punainen chili
- 2 rklrypsiöljyä
- ¾ tlsuolaa
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tljuustokuminaa
- 1 tlcurrya
- 1 tlchilijauhetta
- 1 prk (140 g)maissia
- 1 dllehtipersiljaa tai korianteria (silputtuna)
- 1 dlkorppujauhoja
- 3 rklvettä
Paistamiseen
- 2 rklrypsiöljyä
Papupihvit valmistetaan näin:
- Valuta pavut.
- Kuori ja silppua sipulit. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Kuullota sipulit ja chili pannulla öljyssä. Lisää mausteet ja jatka paistamista hetki.
- Kumoa pavut kulhoon. Survo ne esimerkiksi perunanuijalla rouheaksi massaksi. Mittaa joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna massan turvota noin 10 min.
- Muotoile massasta 4 pihviä. Kuumenna pannulla öljyä ja paista pihvejä muutama minuutti per puoli.
- Tarjoa papupihvit sämpylän välissä tai salaatin kera.

Mustapapupihvit
Maku

Mausteiset bataattipihvit – herkullisia sellaisenaan, maistuvia myös vegeburgerissa
Maku

Hernerouhe-kasvispihvit
Maku

Herkulliset kasvispihvit
Kotivinkki

Kukkakaalipihvit – tämän helpommaksi ei kasvispihvien tekeminen tule!
Maku

Juurespihvit
Maku

Pikafalafelit ja fetakastike
Maku

Kasvishampurilainen – muhevimman vegeburgerin välistä kurkkaa itse tehty mustapapupihvi
Maku