4,2(22)
Papupihvit – rouheasta papusurvoksesta muotoillut kasvispihvit maistuvat koko perheelle
Vegaaninen
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Papupihvit sujahtavat sukkelasti burgeriin tai eväsrasiaan ja niitä voi myös pakastaa. Papupihvien kanssa ei tarvitse stressata kypsyysasteesta, sillä tärkeintä on saada pintaan väriä ja herkku kuumaksi.
12.2.2020
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Papupihvit
4 dl (350 g)kidneypapuja (keitettynä)
1punasipuli
2valkosipulinkynttä
1punainen chili
2 rklrypsiöljyä
¾ tlsuolaa
2 tl paprikajauhetta
2 tljuustokuminaa
1 tlcurrya
1 tlchilijauhetta
1 prk (140 g)maissia
1 dllehtipersiljaa tai korianteria (silputtuna)
1 dlkorppujauhoja
3 rklvettä
Paistamiseen
2 rklrypsiöljyä

Papupihvit valmistetaan näin:

  1. Valuta pavut.
  2. Kuori ja silppua sipulit. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Kuullota sipulit ja chili pannulla öljyssä. Lisää mausteet ja jatka paistamista hetki.
  3. Kumoa pavut kulhoon. Survo ne esimerkiksi perunanuijalla rouheaksi massaksi. Mittaa joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna massan turvota noin 10 min.
  4. Muotoile massasta 4 pihviä. Kuumenna pannulla öljyä ja paista pihvejä muutama minuutti per puoli.
  5. Tarjoa papupihvit sämpylän välissä tai salaatin kera.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.