


Meksikolainen papukeitto on täyttävä arkisoppa – kruunaa se nachoilla, ranskankermalla ja korianterilla!
20 min
Tomaattinen papukeitto on takuuvarma koko perheen suosikki, sillä pinnalle saa murustella reilusti rapeita nachoja.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
punainen chilipalko
1 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
2 tl
juustokuminaa
1 rkl
tomaattipyreetä
500 g
tomaattimurskaa
n. 6–7 dl
vettä
1 rkl
kasvisfondia
2 tl
hunajaa
1 tlk
mustapapuja
1 tlk
kidneypapuja
100 g
maissia (säilyke tai pakaste)
½–1 tl
suolaa
Lisäksi
nachoja
korianteria
ranskankermaa
Meksikolainen papukeitto – ohje:
- Hienonna punasipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Paista sipuleita ja chiliä kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää juustokumina ja tomaattipyree, ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja kaada tyhjään purkkiin vettä. Lisää vesi, fondi sekä hunaja. Kuumenna kiehuvaksi.
- Valuta säilykepavuista liemi ja lisää pavut keittoon yhdessä maissin kanssa. Kuumenna keitto vielä kertaalleen kiehuvaksi. Maista ja lisää suolaa maun mukaan.
- Tarjoa keiton kanssa murusteltuja nachoja, tuoretta korianteria ja ranskankermaa. Keitto on maidoton, jos jätät ranskankerman pois.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat