Papu-lihakeitto on ranskalainen muunnos omasta tutusta lihasopastamme
3 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
3 h Papu-lihakeitto on värikäs ja maukas muunnos omasta tutusta suomalaisesta lihasopastamme. Tee keitto ajan kanssa kahdessa vaiheessa. Keitä liha edellisenä iltana ja viimeistele papu-lihakeitto valmiiksi seuraavana päivänä.
GL
MU
0
Kuvat
Julkaistu 10.9.2019

Papu-lihakeitto on ranskalainen muunnos omasta tutusta lihasopastamme
Reseptin ainekset (6 annosta)
Papu-lihakeitto, liemi
- 1 kgnaudan etuselkää tai rintaa
- 2 lvettä
- 1porkkana
- 2 laakerinlehteä
- 1 rklsuolaa
- 1/2 tlkokonaisia mustapippureita
- 2valkosipulinkynttä
- 2sellerinvartta
- 1/4purjoa
Keittoon
- 1 1/2 llientä
- 400 gsäilykepapuja
- 150 gminitomaatteja
- 2porkkanaa
- 1sellerinvarsi
- 1/4purjoa
- 2 rkllehtipersiljaa tai lipstikkaa (silputtuna)
Lisäksi
- 2 dlranskankermaa
- 2 rklpiparjuurta (raastettuna)
Papu-lihakeitto valmistetaan näin:
- Pane liha kylmään veteen kattilaan. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja kuori pinnalle kertyvä vaahto pois.
- Kuori ja paloittele porkkana. Lisää lihan sekaan mausteet ja porkkana sekä viipaloidut valkosipulinkynnet, selleri ja purjo. Keitä lihaa hiljalleen 2–3 tuntia, kunnes se on täysin pehmeää.
- Nosta liha pois kattilasta ja siivilöi liemi talteen. Paloittele liha ja pane palat takaisin liemeen. Anna keittopohjan jäähtyä jääkaapissa ja kuori liemen pinnalle jähmettynyt rasva pois.
- Lisää keittoon sen verran vettä, että lientä on 1,5 litraa.
- Huuhtele pavut siivilässä. Puolita tomaatit. Kuori ja suikaloi porkkanat, viipaloi selleri ja purjo. Lisää ainekset keittoon.
- Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Tarkista keiton maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Silppua pinnalle yrttejä.
- Anna keiton tekeytyä hetki kannen alla. Mausta ranskankerma raastetulla piparjuurella ja lusikoi nokareita keittoannosten pinnalle.