


Papu-lihakeitto on ranskalainen muunnos omasta tutusta lihasopastamme
3 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 0 min
Papu-lihakeitto on värikäs ja maukas muunnos omasta tutusta suomalaisesta lihasopastamme. Tee keitto ajan kanssa kahdessa vaiheessa. Keitä liha edellisenä iltana ja viimeistele papu-lihakeitto valmiiksi seuraavana päivänä.
Reseptin ainekset
6 annosta
Papu-lihakeitto, liemi
1 kg
naudan etuselkää tai rintaa
2 l
vettä
1
porkkana
2
laakerinlehteä
1 rkl
suolaa
1/2 tl
kokonaisia mustapippureita
2
valkosipulinkynttä
2
sellerinvartta
1/4
purjoa
Keittoon
1 1/2 l
lientä
400 g
säilykepapuja
150 g
minitomaatteja
2
porkkanaa
1
sellerinvarsi
1/4
purjoa
2 rkl
lehtipersiljaa tai lipstikkaa (silputtuna)
Lisäksi
2 dl
ranskankermaa
2 rkl
piparjuurta (raastettuna)
Papu-lihakeitto – ohje:
- Pane liha kylmään veteen kattilaan. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja kuori pinnalle kertyvä vaahto pois.
- Kuori ja paloittele porkkana. Lisää lihan sekaan mausteet ja porkkana sekä viipaloidut valkosipulinkynnet, selleri ja purjo. Keitä lihaa hiljalleen 2–3 tuntia, kunnes se on täysin pehmeää.
- Nosta liha pois kattilasta ja siivilöi liemi talteen. Paloittele liha ja pane palat takaisin liemeen. Anna keittopohjan jäähtyä jääkaapissa ja kuori liemen pinnalle jähmettynyt rasva pois.
- Lisää keittoon sen verran vettä, että lientä on 1,5 litraa.
- Huuhtele pavut siivilässä. Puolita tomaatit. Kuori ja suikaloi porkkanat, viipaloi selleri ja purjo. Lisää ainekset keittoon.
- Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Tarkista keiton maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Silppua pinnalle yrttejä.
- Anna keiton tekeytyä hetki kannen alla. Mausta ranskankerma raastetulla piparjuurella ja lusikoi nokareita keittoannosten pinnalle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat