Maku

Papu-lihakeitto on ranskalainen muunnos omasta tutusta lihasopastamme

3 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
3 h
Papu-lihakeitto on värikäs ja maukas muunnos omasta tutusta suomalaisesta lihasopastamme. Tee keitto ajan kanssa kahdessa vaiheessa. Keitä liha edellisenä iltana ja viimeistele papu-lihakeitto valmiiksi seuraavana päivänä.
GL
MU
0
0


Ainekset (6 annosta)

Papu-lihakeitto, liemi

  • 1 kgnaudan etuselkää tai rintaa
  • 2 lvettä
  • 1porkkana
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 rklsuolaa
  • 1/2 tlkokonaisia mustapippureita
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2sellerinvartta
  • 1/4purjoa

Keittoon

  • 1 1/2 llientä
  • 400 gsäilykepapuja
  • 150 gminitomaatteja
  • 2porkkanaa
  • 1sellerinvarsi
  • 1/4purjoa
  • 2 rkllehtipersiljaa tai lipstikkaa (silputtuna)

Lisäksi

  • 2 dlranskankermaa
  • 2 rklpiparjuurta (raastettuna)
Tulosta

Papu-lihakeitto valmistetaan näin:

  1. Pane liha kylmään veteen kattilaan. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja kuori pinnalle kertyvä vaahto pois.
  2. Kuori ja paloittele porkkana. Lisää lihan sekaan mausteet ja porkkana sekä viipaloidut valkosipulinkynnet, selleri ja purjo. Keitä lihaa hiljalleen 2–3 tuntia, kunnes se on täysin pehmeää.
  3. Nosta liha pois kattilasta ja siivilöi liemi talteen. Paloittele liha ja pane palat takaisin liemeen. Anna keittopohjan jäähtyä jääkaapissa ja kuori liemen pinnalle jähmettynyt rasva pois.
  4. Lisää keittoon sen verran vettä, että lientä on 1,5 litraa.
  5. Huuhtele pavut siivilässä. Puolita tomaatit. Kuori ja suikaloi porkkanat, viipaloi selleri ja purjo. Lisää ainekset keittoon.
  6. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Tarkista keiton maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Silppua pinnalle yrttejä.
  7. Anna keiton tekeytyä hetki kannen alla. Mausta ranskankerma raastetulla piparjuurella ja lusikoi nokareita keittoannosten pinnalle.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »