Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Papu-lihakeitto on ranskalainen muunnos omasta tutusta lihasopastamme

3 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 0 min

Papu-lihakeitto on värikäs ja maukas muunnos omasta tutusta suomalaisesta lihasopastamme. Tee keitto ajan kanssa kahdessa vaiheessa. Keitä liha edellisenä iltana ja viimeistele papu-lihakeitto valmiiksi seuraavana päivänä.

10.9.2019
Reseptin ainekset
6 annosta
Papu-lihakeitto, liemi
1 kg
naudan etuselkää tai rintaa
2 l
vettä
1
porkkana
2
laakerinlehteä
1 rkl
suolaa
1/2 tl
kokonaisia mustapippureita
2
valkosipulinkynttä
2
sellerinvartta
1/4
purjoa
Keittoon
1 1/2 l
lientä
400 g
säilykepapuja
150 g
minitomaatteja
2
porkkanaa
1
sellerinvarsi
1/4
purjoa
2 rkl
lehtipersiljaa tai lipstikkaa (silputtuna)
Lisäksi
2 dl
ranskankermaa
2 rkl
piparjuurta (raastettuna)

Papu-lihakeitto – ohje:

  1. Pane liha kylmään veteen kattilaan. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja kuori pinnalle kertyvä vaahto pois.
  2. Kuori ja paloittele porkkana. Lisää lihan sekaan mausteet ja porkkana sekä viipaloidut valkosipulinkynnet, selleri ja purjo. Keitä lihaa hiljalleen 2–3 tuntia, kunnes se on täysin pehmeää.
  3. Nosta liha pois kattilasta ja siivilöi liemi talteen. Paloittele liha ja pane palat takaisin liemeen. Anna keittopohjan jäähtyä jääkaapissa ja kuori liemen pinnalle jähmettynyt rasva pois.
  4. Lisää keittoon sen verran vettä, että lientä on 1,5 litraa.
  5. Huuhtele pavut siivilässä. Puolita tomaatit. Kuori ja suikaloi porkkanat, viipaloi selleri ja purjo. Lisää ainekset keittoon.
  6. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Tarkista keiton maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Silppua pinnalle yrttejä.
  7. Anna keiton tekeytyä hetki kannen alla. Mausta ranskankerma raastetulla piparjuurella ja lusikoi nokareita keittoannosten pinnalle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt