


Papufanin salaatti
Papu-caesarsalaatti – tuoreet pavut pulahtavat maukkaaseen caesarkastikkeeseen ja saavat ylleen rapean krutonkimurun
20 min
Caesarsalaatti päivitetään ruokaisammaksi sesongin tuoreilla pavuilla. Lisäksi salaatissa maistuvat tuttuun tapaan perinteinen caesarkastike, parmesaani ja rapeat krutongit!
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
vihreitä ja keltaisia tuoreita papuja
1 rku
romainesalaattia
1 rku
tuoretta rakuunaa (hienonnettuna)
1 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
2 dl
krutonkeja
Caesarkastike
1
muna
1
valkosipulinkynsi
1 tl
dijoninsinappia
1 rkl
sitruunanmehua
2
sardelli- tai anjovisfileetä
½ rkl
pieniä kapriksia
1½ dl
rypsiöljyä
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Papu-caesarsalaatti – ohje:
- Siisti pavut ja keitä niitä 2–5 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
- Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kastikkeen ainekset öljyä lukuun ottamatta sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta ne sileäksi ja lisää öljy ohuena nauhana sekoittaen.
- Huuhdo, kuivaa ja leikkaa salaatti. Kääntele pavut, salaatti ja parmesaaniraaste kastikkeen joukkoon. Lisää lopuksi krutongit hieman murennettuna.
Vinkki!
Voit valmistaa krutongit myös itse. Leikkaa 4 leipäviipaletta kuutioiksi ja hienonna 2 valkosipulinkynttä. Kuumenna 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä pannulla, kuullota valkosipulia siinä, lisää leipäkuutiot ja paista ne kauniin ruskeiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat