Panzanella eli italialainen leipäsalaatti – täydellinen yhdistelmä raikkaita tomaatteja ja maukkaita leipäpaloja

40 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
15 min
Panzanella on parhaimmillaan, kun käytät siihen erilaisia tomaatteja. Ota pääraaka-aineeksi kaunis, keltainen kirsikkatomaatti ja täydennä salaattia halutessasi myös muunlaisilla tomaateilla. Herkullisessa kastikkeessa maustuneet leipäpalat, kalamataoliivit ja mozzarella viimeistelevät salaatin.
KA
MU
4.2
0
Julkaistu 22.6.2020


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 4–5vaaleaa kuivahtanutta leipäviipaletta
  • 250 gkeltaisia kirsikkatomaatteja
  • ½–1 punasipulia
  • ½ rkulehtipersiljaa
  • 10kalamataoliivia
  • 1mozzarellapallo

Kastike

  • ½ dltomaattimehua
  • ½ dloliiviöljyä
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 tlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
Tulosta

Panzanella valmistetaan näin:

  1. Revi leipäviipaleet pienehköiksi paloiksi.
  2. Sekoita kastikkeen tomaattimehuun öljy, etikka, hienonnettu valkosipulinkynsi, sokeri, suola ja pippuri. Nosta leipäpalat kastikkeeseen, sekoita ja jätä maustumaan muiden valmisteluiden ajaksi.
  3. Puolita tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Hienonna lehtipersilja. Viipaloi oliivit. Paloittele mozzarella. Nosta raaka-aineet kulhoon ja pyöräytä sekaisin.
  4. Kumoa salaatin joukkoon leivät ja kastike. Sekoita ja anna maustua 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Kommentoi »