Panzanella eli italialainen leipäsalaatti – täydellinen yhdistelmä raikkaita tomaatteja ja maukkaita leipäpaloja
40 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
15 minPanzanella on parhaimmillaan, kun käytät siihen erilaisia tomaatteja. Ota pääraaka-aineeksi kaunis, keltainen kirsikkatomaatti ja täydennä salaattia halutessasi myös muunlaisilla tomaateilla. Herkullisessa kastikkeessa maustuneet leipäpalat, kalamataoliivit ja mozzarella viimeistelevät salaatin.
KA
MU
4.2
Kuvat
Julkaistu 22.6.2020

Panzanella eli italialainen leipäsalaatti – täydellinen yhdistelmä raikkaita tomaatteja ja maukkaita leipäpaloja
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4–5vaaleaa kuivahtanutta leipäviipaletta
- 250 gkeltaisia kirsikkatomaatteja
- ½–1 punasipulia
- ½ rkulehtipersiljaa
- 10kalamataoliivia
- 1mozzarellapallo
Kastike
- ½ dltomaattimehua
- ½ dloliiviöljyä
- 1 rklpunaviinietikkaa
- 1valkosipulinkynsi
- 1 tlsokeria
- ½ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
Panzanella valmistetaan näin:
- Revi leipäviipaleet pienehköiksi paloiksi.
- Sekoita kastikkeen tomaattimehuun öljy, etikka, hienonnettu valkosipulinkynsi, sokeri, suola ja pippuri. Nosta leipäpalat kastikkeeseen, sekoita ja jätä maustumaan muiden valmisteluiden ajaksi.
- Puolita tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Hienonna lehtipersilja. Viipaloi oliivit. Paloittele mozzarella. Nosta raaka-aineet kulhoon ja pyöräytä sekaisin.
- Kumoa salaatin joukkoon leivät ja kastike. Sekoita ja anna maustua 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Pinaattipanzanella – helppo leipäsalaatti viidestä raaka-aineesta
Maku

Savusilakka-panzanella – suosikkikala sukeltaa italialaiseen klassikkosalaattiin
Kotivinkki

Italialainen maalaissalaatti – mehevä värikimara papuja, linssejä ja tomaatteja
Kotivinkki

Älä heitä kuivahtanutta leipää roskiin! 7 tapaa hyödyntää käntyt ruoanlaitossa

Panzanella parsalla
Maku

Kesäinen kikhernesalaatti – raikas yhdistelmä kirpeää ja makeaa
Kotivinkki

Panzanella-salaatti uunissa
Maku

Parhaat ruokaisat salaatit – 33 raikasta, herkullista ja täyttävää suosikkireseptiä!