


Panzanella eli italialainen leipäsalaatti – täydellinen yhdistelmä raikkaita tomaatteja ja maukkaita leipäpaloja
40 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 15 min
Panzanella on parhaimmillaan, kun käytät siihen erilaisia tomaatteja. Ota pääraaka-aineeksi kaunis, keltainen kirsikkatomaatti ja täydennä salaattia halutessasi myös muunlaisilla tomaateilla. Herkullisessa kastikkeessa maustuneet leipäpalat, kalamataoliivit ja mozzarella viimeistelevät salaatin.
Reseptin ainekset
4 annosta
4–5
vaaleaa kuivahtanutta leipäviipaletta
250 g
keltaisia kirsikkatomaatteja
½–1
punasipulia
½ rku
lehtipersiljaa
10
kalamataoliivia
1
mozzarellapallo
Kastike
½ dl
tomaattimehua
½ dl
oliiviöljyä
1 rkl
punaviinietikkaa
1
valkosipulinkynsi
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Panzanella valmistetaan näin:
- Revi leipäviipaleet pienehköiksi paloiksi.
- Sekoita kastikkeen tomaattimehuun öljy, etikka, hienonnettu valkosipulinkynsi, sokeri, suola ja pippuri. Nosta leipäpalat kastikkeeseen, sekoita ja jätä maustumaan muiden valmisteluiden ajaksi.
- Puolita tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Hienonna lehtipersilja. Viipaloi oliivit. Paloittele mozzarella. Nosta raaka-aineet kulhoon ja pyöräytä sekaisin.
- Kumoa salaatin joukkoon leivät ja kastike. Sekoita ja anna maustua 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat