Kotivinkki

Pannulasagne – helpompi pikalasse taltuttaa äkillisen lasagnen himon

30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen
Pannulasagne on täydellinen ratkaisu silloin, kun aikaa on vähän mutta lasagnea on saatava. Näin lempiruoka valmistuu helposti pannulla, eikä aikaa mene kuin puolisen tuntia.
0
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

Pannulasagne

  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 400 gbroilerin- tai kalkkunanjauhelihaa
  • 2 tkl (á 400 g)tomaattimurskaa
  • 1½ dlvettä
  • 2 rklkana- tai kasvisfondia
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 2 tloreganoa
  • 1 tltimjamia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tlsokeria
  • ½ tlmustapippuria
  • 8lasagnelevyä
  • 200 gricottajuustoa
  • ½ rsbabypinaattia
  • terttutomaatteja
  • 1 dlparmesaania (raastettuna)
Tulosta

Pannulasagne valmistuu näin:

  1. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa ja ruskista jauheliha.
  2. Lisää sipulit ja jatka paistamista vielä 2 minuuttia. Mausta paprikajauheella, oreganolla, timjamilla, suolalla, sokerilla ja pippurilla.
  3. Kaada pannulle tomaattimurskat, vesi ja fondi. Keitä kannen alla pari minuuttia.
  4. Taittele lasagnelevyt 2–3 osaan ja upota ne yksitellen kastikkeeseen. Peitä kannella ja anna pastan kypsyä noin 15 minuuttia.
  5. Nosta tomaattiterttu lasagnen pinnalle viideksi minuutiksi, jos haluat että tomaatit hiukan lämpenevät.
  6. Lusikoi pinnalle ricottajuusto. Viimeistele pannulasagne pinaatilla ja parmesaaniraasteella.
MITÄ PIDIT?
0