Maku

Paneton

2 h 10 min
0
0

Paneton

Teksti Samppa Varis
Kuvat Samppa Varis
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 200 gvoita
  • 6 kplkeltuaista
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 150 gsokeria
  • 600 gvehnäjauhoja
  • 1 kplsitruunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 75 gappelsiininkuoripaloja
  • 75 gsukaatteja
  • 100 grusinoita
  • 75 gmanteleita
  • 75 ghasselpähkinöitä
  • 1/2 dlmakeaa valkoviiniä

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Ota rasva ja munat huoneenlämpöön. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja noin 100 grammaa jauhoja. Anna juuren seistä lämpimässä paikassa noin vartti.

Pese sitruuna hyvin ja raasta kuoren keltainen osa. Lisää taikinaan raaste, suola sekä keltuaiset. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja jauhoja. Lisää lopuksi hedelmät, murskatut pähkinät ja mantelit sekä jälkiruokaviini. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun korkeaan vuokaan (noin 2 l). Anna taikinan kohota lämpimässä puoli tuntia.

Paista panteon-kakkua 180-asteisessa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia.

Vinkki!

Paneton on perulainen joululeivonnainen. Se nautitaan kaakokupillisen kera.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä