Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paneton

2 h 10 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 45 min
8.2.2009
Reseptin ainekset
1 kpl
200 g
voita
6 kpl
keltuaista
1 dl
kevytmaitoa
50 g
hiivaa
150 g
sokeria
600 g
vehnäjauhoja
1 kpl
sitruunaa
1 tl
suolaa
75 g
appelsiininkuoripaloja
75 g
sukaatteja
100 g
rusinoita
75 g
manteleita
75 g
hasselpähkinöitä
1/2 dl
makeaa valkoviiniä

Ota rasva ja munat huoneenlämpöön. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja noin 100 grammaa jauhoja. Anna juuren seistä lämpimässä paikassa noin vartti.

Pese sitruuna hyvin ja raasta kuoren keltainen osa. Lisää taikinaan raaste, suola sekä keltuaiset. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja jauhoja.

Lisää lopuksi hedelmät, murskatut pähkinät ja mantelit sekä jälkiruokaviini.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun korkeaan vuokaan (noin 2 l). Anna taikinan kohota lämpimässä puoli tuntia.

Paista paneton-kakkua 180-asteisessa uunissa alatasolla noin 50 minuuttia.

Paneton on perulainen joululeivonnainen. Se nautitaan kaakokupillisen kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt