Pancetta-sienipastasalaatti

20 min
4.5
0

Pancetta-sienipastasalaatti

Pekonin italialainen serkku, pancetta tuo ihanasti suolaisuutta sienien kaverina yksinkertaiseen pastasalaattiin. Voit käyttää salaattiin myös joulunajan tähteitä, kinkkua ja metsäsieniä.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gpastaa (esim. orecchiette)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • tuoretta salviaa
  • 200 gsieniä (esim. kanttarellejä)
  • 200 gpancettaa (tai pekonia)
  • rucolaa
  • 1 kplsitruunan mehu
  • parmesaania
  • 1 kplkevätsipuli (tai ruohosipulia)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi al dente pasta.

Kuumenna pannulla oliiviöljy. Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää joukkoon muutama salvianlehti ja sienet. Paista muutaman minuutin ajan kunnes sienet ovat saaneet väriä. Sekoita pastan joukkoon.

Paista pancettapalat pannulla rapeiksi. Sekoita salaattiin pancetta, rucola ja sitruunamehu.

Laita salaatti tarjoiluvadille ja raasta päälle parmesaania.

Vinkki!

Pancettan voi korvata hyvin pekonilla. Voit käyttää salaattiin myös joulunajan tähteitä, kinkkua ja metsäsieniä. Täydellinen joulun ja uuden vuoden välipäivien helppo ruoka!
MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä