Maku

Palsternakkavuoka

2 h 15 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 45 min
Palsternakkavuoka on vierasruokaa, jonka voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin. Varaa vuoan paistamiseen ja tekeytymiseen riittävästi aikaa, niin lopputulos on täydellisen herkullinen. 
MU
4.5
1
Julkaistu 4.2.2016


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 800 gpalsternakkaa
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 75 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (gruyereä tai muuta vahvanmakuista juustoa)
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 tltimjamia (tuoreita lehtiä)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 1/2 dlkuohukermaa
  • 2 dlkasvislientä
  • 1 rklvehnäjauhoja

Päälle

  • 50 gjuustoraastetta
  • 1 tltimjamia (tuoreita lehtiä)
Tulosta

Kuori palsternakat ja leikkaa ne mandoliinilla lehdenohuiksi viipaleiksi.

Kuori ja silppua sipulit. Kuullota ne pehmeiksi öljytilkassa.

Lado palsternakkaviipaleet, raastettu juusto ja sipulit kerroksittain laakeaan, voideltuun uunivuokaan. Ripottele suolaa, timjamia ja mustapippuria kerrosten väliin. 

Sekoita 2 dl kermaa, kasvisliemi ja vehnäjauhot keskenään. Kaada seos vuokaan ainesten päälle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta ja timjaminlehtiä. Peitä vuoka kaksinkertaisella foliolla. Paista 190-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia.

Poista folio ja kaada vuokaan vielä puoli desiä kermaa. Jatka paistamista, kunnes palsternakat ovat pehmeitä ja ruoan pinta kauniisti ruskistunut.

Anna paistoksen vetäytyä noin 15 minuuttia folion alla ennen tarjoamista.  

1 kommentti