Kotivinkki

Palsternakka-perunavuoka

1 h 20 min
0
0

Palsternakka-perunavuoka

Palsternakka-perunavuoka on herkullinen vaihtoehto kermaperunoille. Perunat ja palsternakat sujahtavat viipaleiksi monitoimikoneella alle minuutissa. Käsin viipaloimiseen kannattaa varata vähintään 15 minuuttia.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 kgperunaa (yleisperunaa)
  • 1 kgpalsternakkaa
  • 2–3valkosipulinkynttä
  • 2 tlsuolaa
  • mustapippuria
  • ½ tlmuskottipähkinää
  • 6 dlruokakermaa
  • noin ½ dlparmesaanijuustoraastetta

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

1. Kuori perunat ja palsternakat. Viipaloi ne veitsellä tai monitoimikoneella noin 4–6 mm paksuiksi viipaleiksi.
 

2. Kuori ja hienonna valkosipuli.
 

3. Kaada viipaleet reilun kokoiseen uunivuokaan. Lisää valkosipuli ja mausteet. Sekoita hyvin, vaikka käsin.
 

4. Tasoita pinta ja kaada kerma päälle. Ripottele pinnalle juustoa.
5. Kypsennä palsternakka-perunavuokaa 200-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan. Peitä paistoksen pinta leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa kypsennyksen loppupuolella.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä