Palsternakka-perunavuoka
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Palsternakka-perunavuoka on herkullinen vaihtoehto kermaperunoille. Perunat ja palsternakat sujahtavat viipaleiksi monitoimikoneella alle minuutissa. Käsin viipaloimiseen kannattaa varata vähintään 15 minuuttia.
4.4
Kuvat
Julkaistu 25.11.2015

Palsternakka-perunavuoka
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 1 kgperunaa (yleisperunaa)
- 1 kgpalsternakkaa
- 2–3valkosipulinkynttä
- 2 tlsuolaa
- mustapippuria
- ½ tlmuskottipähkinää
- 6 dlruokakermaa
- noin ½ dlparmesaanijuustoraastetta
1. Kuori perunat ja palsternakat. Viipaloi ne veitsellä tai monitoimikoneella noin 4–6 mm paksuiksi viipaleiksi.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli.
3. Kaada viipaleet reilun kokoiseen uunivuokaan. Lisää valkosipuli ja mausteet. Sekoita hyvin, vaikka käsin.
4. Tasoita pinta ja kaada kerma päälle. Ripottele pinnalle juustoa. 5. Kypsennä palsternakka-perunavuokaa 200-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan. Peitä paistoksen pinta leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa kypsennyksen loppupuolella.