Maku

Paistettuja ahvenfileitä, metsäsienirisottoa ja tomaatti-rucolasalaattia

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
GL
4
1
Julkaistu 8.11.2010


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 600 gahvenia (fileinä)
  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1/2 tlsuolaa

Metsäsienirisotto

  • 120 gkantarelleja
  • 50 gsalottisipulia
  • 10 gvoita
  • 150 grisottoriisiä
  • 7 1/2 dlkasvislientä (kiehuvana)
  • 100 gparmesaanijuustoa (raastettuna)

Tomaatti-rucolasalaatti

  • 4 kpltomaattia
  • 60 grucolaa

Kastike

  • 1 dlmajoneesia
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 2 rklpiparjuurta (raastettuna)
  • 1 rkldijoninsinappia
Tulosta

Valmista ensin risotto. Kuullota metsäsienet ja pilkottu salottisipuli rasvassa kattilassa ja lisää riisi. Sekoita, kunnes riisi on kuullottunut. Lisää kiehuvaa kasvislientä vähitellen riisin joukkoon ja sekoita aika ajoin. Kun kaikki neste on imeytynyt riisiin ja seos on vielä löysää, lisää joukkoon parmesaaniraaste ja halutessasi tryffeliöljy. Valmista salaatti. Yhdistä keskenään pienityt tomaatit ja huuhdottu villirucola. Yhdistä keskenään kastikkeen ainekset ja nosta peitettynä viileään makuuntumaan. Paista ahvenfileet pannulla rasvassa ja mausta suolalla. Tarjoa paistetut ahvenfileet risoton, salaatin ja kastikkeen kanssa.

1 kommentti