


Pirullisen hyvää! Paholaisen perunasalaatti höystetään munilla, ranskankermalla ja dijonsinapilla
40 min
Perunasalaattia twistillä! Deviled eggs -munista makunsa lainaava paholaisen perunasalaatti on runsas lisuke, joka sopii loistavasti esimerkiksi grilliruoan pariksi.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 kg
varhaisperunoita
4
munaa
2–3 (50 g)
kevätsipulia
½ rku
rucolaa
Kastike
150 g
ranskankermaa
½ dl
majoneesia
1 rkl
dijonsinappia
1 rkl
valkoviinietikkaa
½ tl
suolaa
¼ tl
cayennepippuria
Paholaisen perunasalaatti – ohje:
- Pese perunat ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä haaleiksi.
- Keitä munat juuri ja juuri kypsiksi, 6–7 minuuttia. Valuta vesi pois ja jäähdytä munat kylmässä vedessä. Kuori munat ja irrota valkuaiset keltuaisen ympäriltä varovasti leikkuulaudalle. Siirrä keltuaiset kulhoon. Leikkaa valkuaiset hienoksi silpuksi.
- Mittaa keltuaisten joukkoon kaikki kastikkeen ainekset. Sekoita sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna maustua jääkaapissa.
- Leikkaa kypsät perunat reiluiksi paloiksi. Hienonna kevätsipulit.
- Laita perunat tarjoiluvadille. Ripottele päälle valkuaismurska ja valuta kastike. Ripottele päälle kevätsipulit ja rucola.
Vinkit!
- Saat reseptistä maidottoman, kun käytät ranskankerman sijaan kaurafraichea tai -jogurttia.
- Katso myös suosittu perinteisen perunasalaatin ohje. Arkeen ja juhlaan sopiva herkku maistuu juuri sopivasti majoneesilta ja maustekurkulta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat