Maku

Pirullisen hyvää! Paholaisen perunasalaatti höystetään munilla, ranskankermalla ja dijonsinapilla

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Perunasalaattia twistillä! Deviled eggs -munista makunsa lainaava paholaisen perunasalaatti on runsas lisuke, joka sopii loistavasti esimerkiksi grilliruoan pariksi.
GL
4.1
0
Julkaistu: 14.6.2022


Reseptin ainekset (4–6 annosta)

  • 1 kgvarhaisperunoita
  • 4munaa
  • 2–3 (50 g)kevätsipulia
  • ½ rkurucolaa

Kastike

  • 150 granskankermaa
  • ½ dlmajoneesia
  • 1 rkldijonsinappia
  • ¼ tlcayennepippuria
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • ½ tlsuolaa
Tulosta

Paholaisen perunasalaatti – ohje:

  1. Pese perunat ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä haaleiksi.
  2. Keitä munat juuri ja juuri kypsiksi, 6–7 minuuttia. Valuta vesi pois ja jäähdytä munat kylmässä vedessä. Kuori munat ja irrota valkuaiset keltuaisen ympäriltä varovasti leikkuulaudalle. Siirrä keltuaiset kulhoon. Leikkaa valkuaiset hienoksi silpuksi.
  3. Mittaa keltuaisten joukkoon kaikki kastikkeen raaka-aineet. Sekoita sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna maustua jääkaapissa.
  4. Leikkaa kypsät perunat reiluiksi paloiksi. Hienonna kevätsipuli.
  5. Laita perunat tarjoiluvadille. Ripottele päälle valkuaismurska ja valuta kastike. Ripottele päälle kevätsipulit ja rucolaa.

Vinkki!

Saat reseptistä maidottoman, kun käytät ranskankerman sijaan kaurafraichea tai -jogurttia.

Kommentoi »