


Paholaisen hillo – kuin kotitekoinen sweet chili -kastike
1 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 10 min
Unohda valmiit chilikastikkeet. Itse tehtyyn makean mausteiseen paholaisen hilloon jää koukkuun. Tulisuutta voi säätää chilin määrää lisäämällä.
Reseptin ainekset
14 dl valmista hilloa
2 prk (à 400 g)
kuorittuja säilyketomaatteja
1 dl
vettä
2 (à 250 g)
punaista paprikaa
4–5
chiliä
1 (100 g)
punasipuli
3
valkosipulinkynttä (viipaloituina)
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
400 g (4 ¾ dl)
hillosokeria
½ dl
punaviinietikkaa
Paholaisen hillo - ohje
- Kumoa säilyketomaatit kattilaan. Huuhtele tölkit desillä vettä ja kumoa kattilaan.
- Poista paprikoista ja chileistä kannat, siemenet ja valkoiset kalvot.
- Kuutioi paprikat ja chilit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Nosta kaikki kasvikset kattilaan. Lisää suolaa ja pippuria. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen noin tunti.
- Lisää sokeri ja viinietikka kattilaan. Jatka keittämistä noin 10 minuuttia.
- Purkita hillo kuumana pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä hillo jääkaapissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat