Maku

Paholaisen hillo – kuin kotitekoinen sweet chili -kastike

1 h 40 min
0
0

Paholaisen hillo – kuin kotitekoinen sweet chili -kastike

GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Unohda valmiit chilikastikkeet. Itse tehtyyn makean mausteiseen paholaisen hilloon jää koukkuun. Tulisuutta voi säätää chilin määrää lisäämällä.

Ainekset (14 dl valmista hilloa)

  • 2 prk (à 400 g)kuorittuja säilyketomaatteja
  • 1 dlvettä
  • 2 (à 250 g)punaista paprikaa
  • 4–5 chiliä
  • 1 (100 g)punasipuli
  • 3valkosipulinkynttä (viipaloituina)
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 400 g (4 ¾ dl)hillosokeria
  • ½ dl punaviinietikkaa

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Kumoa säilyketomaatit kattilaan. Huuhtele tölkit desillä vettä ja kumoa kattilaan.

Poista paprikoista ja chileistä kannat, siemenet ja valkoiset kalvot.

Kuutioi paprikat ja chilit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

Nosta kaikki kasvikset kattilaan. Lisää suolaa ja pippuria. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen noin tunti.

Lisää sokeri ja viinietikka kattilaan. Jatka keittämistä noin 10 minuuttia.

Purkita hillo kuumana pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä hillo jääkaapissa.

Paholaisen hilloon kannattaa kokeilla eri chililajikkeita.

MITÄ PIDIT?
0