Kotivinkki

Pähkinäkakku

50 min
0
0

Pähkinäkakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 200 gmargariinia
  • 3 dlsokeria
  • 3luomukananmunaa
  • 4½ dlluontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 dlhasselpähkinärouhetta
  • 1 rklkarpalomehua
  • rasvaa vuoan voiteluun

PÄÄLLE:

  • ½ dlpähkinärouhetta
  • ½ dlkuivattuja karpaloita
  • 1 dlvalmista kinuskikastiketta

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN50 min

1. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.

2. Sekoita jauhoseokseen leivinjauhe ja pähkinärouhe, lisää seos munavaahtoon. Lisää lopuksi karpalomehu taikinaan.

3. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan.

4. Paista kakkua uunin keskiritilätasolla 175 asteessa 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.

5. Jäähdytä kakku ja kumoa se alustalle.

6. Leikkaa karpalot pienemmiksi. Sekoita pähkinät karpaloiden joukkoon, täytä kakun keskikolo pähkinäkarpaloseoksella ja valuta kakun päälle kinuskikastiketta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä