200 gpähkinöitä ja manteleita (esim. pekaanipähkinöitä, kuorittuja manteleita, cashewpähkinöitä)
Vuokien voiteluun
voita
Pähkinä-toscatartaletit valmistetaan näin:
Nypi kulhossa yhteen vehnäjauhot, suola, kuutioitu voi ja tomusokeri murumaiseksi seokseksi. Voit myös sekoittaa ainekset monitoimikoneessa.
Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Siirrä taikina pakastepussissa jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Voitele metalliset pienet leivosmuotit voilla ja nosta ne uunipellille.
Kauli taikina jauhojen avulla ohuemmaksi levyksi (noin kolme mm) ja nosta se kaulimen avulla vuokien päälle. Paina kaulimella päältä siten, että vuokien reunat leikkaavat taikinan. Painele taikina jauhojen avulla ylös vuokien reunoille asti.
Mittaa pinnoitettuun kattilaan kuutioitu voi, sokeri, vehnäjauhot ja kerma. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos hieman sakenee, noin viitisen minuuttia.
Lisää toscaseokseen pähkinät joko kokonaisina tai karkeaksi rouhittuina.
Jaa seos vuokiin taikinapohjan päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes muropohja kypsyy ja toscakuorrutus saa kauniin värin.
Tarjoa pähkinä-toscatartaletit hyvin jäähtyneenä. Kumoa ne varovasti vuoistaan siten, että puristat vuokaa molemmilta puolilta.
Säilytä leivonnaiset tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä tai viileässä. Voit pakastaa tartaletit mutta runsasrasvaisina ne kannattaa käyttää muutaman viikon kuluessa.
Vinkki!
Voit leipoa ohjeella yhden suuremman piirakan (Ø 24–26 cm). Laske siinä tapauksessa uunilämpö 175 asteeseen ja pidennä paistoaika 25–30 minuuttiin.