


Paella uunissa – kokeile suosikkiruokaa uudella tavalla
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Helppo paella valmistuu kätevästi uunissa. Raaka-aineet lisätään vuokaan kypsentämättöminä. Ohjeessa on ainesta arkiruokasuosikiksi!
Reseptin ainekset
4–5 annosta
Paella uunissa
600 g
broilerin paistileikkeitä (maustamattomia)
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
currya
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 pkt
chorizo-makkaraa (esim. Snellman)
1–2
paprikaa (punainen ja/tai keltainen)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3 dl
pitkäjyväistä riisiä
500 g
paseerattua tomaattia
3 dl
vettä
1 rkl
kanafondia
1 tl
(savu)paprikajauhetta
1 tl
currya
1 tl
suolaa
Lisäksi
1 dl
herneitä (pakaste)
1 dl
kivettömiä oliiveja
1 dl
lehtipersiljaa
Paella uunissa – ohje:
- Leikkaa broilerileikkeet 2–3 osaan. Sekoita joukkoon öljy, curry, suola ja pippuri.
- Leikkaa makkarat paloiksi ja paprikat suikaleiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Mittaa riisi uunivuokaan. Lisää vuokaan sipulit ja paprikat.
- Sekoita paseeratun tomaatin joukkoon vesi, fondi ja mausteet.
- Kaada seos riisin joukkoon ja sekoita. Nosta broileri- ja makkarapalat riisin päälle.
- Paista 200 asteessa keskitasolla 40 minuuttia. Lisää herneet ja oliivit ja paista vielä 5 minuuttia.
- Viimeistele uunipaella lehtipersiljalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat