Maku

Paella-broilerivuoka

1 h 5 min
3.7
0

Paella-broilerivuoka

GL
LA
MA
MU
0
3.7
Paella-broilerivuoka yhdistää paellan maun ja broilerivuoan helppouden. Tässä on maukas arkiruoka, joka kannattaa ottaa haltuun!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gbroilerin paistileikkeitä (maustamattomia)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 kplpaprikaa (punainen ja keltainen)
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 1/2 dlkivettömiä oliiveja
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 7 dlkanalientä (lämmintä)
  • 1/2 gsahramia
  • 2 dlvalkoviiniä (tai kuivaa siideriä)

Lisäksi

  • 1 dllehtipersiljaa (silputtuna)

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Paella-broilerivuoka valmistuu näin:

Paloittele broilerinleikkeet muutamaan osaan. Mausta ne suolalla ja pippurilla.

Nosta broilerinpalat tilavaan uunivuokaan.

Huuhtele ja halkaise paprikat, poista siemenet. Leikkaa paprika reiluiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet. Valuta oliivit. Lisää paprikat, sipulit, oliviit ja riisi tasaisesti broileripalojen lomaan uunivuokaan.

Sekoita lämpimään kanaliemeen sahrami ja valkoviini tai siideri. Kaada liemi tasaisesti vuokaan, ainesten päälle.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 45 minuuttia tai kunnes broileri ja riisi kypsyvät. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoamista. Viimeistele paella-broilerivuoka silputulla persiljalla.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä