Unelmien Talo&Koti

Suklaajäädyke päättää pääsiäisen juhla-aterian – neljän aineksen jälkkäri valmistuu hetkessä

8 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
8 h
Suklaajäädyke hurmaa pääsiäisen juhlapöydässä. Herkku valmistuu neljästä aineksesta: tummasta suklaasta, kondensoidusta maidosta, kermasta ja vohveleista. Koristelussa överit ovat pelkkää plussaa. Leivo pääsiäisjälkkäri Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohjeella!
KA
5
0
Julkaistu: 11.4.2022


Reseptin ainekset (8–10 annosta)

Jäädyke

  • 200 gtummaa suklaata (kaakaota 50 %)
  • 1 prkkondensoitua maitoa
  • 5 dlkuohukermaa
  • 150 gohuita vohveleita

Koristeet

  • noin 100 gtummaa suklaata
  • noin 50 gvalkoista suklaata
  • nonparelleja ja muita vastaavia koristeita
  • pieniä suklaamunia
  • suklaakastiketta
Tulosta

Suklaajäädyke leivotaan näin:

  1. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita kondensoidun maidon joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä suklaaseos kermavaahtoon vatkaten.
  2. Levitä leivinpaperi reilun litran kokoisen, tasapohjaisen vuoan pohjalle. Kaada kolmasosa suklaaseoksesta vuokaan, painele kaksi vohvelia pitkittäin massan päälle, tee sama uudelleen ja kaada lopuksi jäljelle jäänyt suklaaseos vohveleiden päälle.
  3. Aja loput vohvelit tasaiseksi murumassaksi blenderissä ja sirottele vohvelimuru päällimmäiseksi vuokaan.
  4. Pane vuoka pakastimeen ja anna jäätyä yön yli.
  5. Koristelua varten sulata tumma ja valkoinen suklaa vesihauteessa eri kulhoissa. Levitä tumma suklaa leivinpaperille ja nostele valkoista suklaata kasoina sen päälle. Tee hammastikulla kuvioita suklaan pintaan ja ripottele päälle nonparelleja sekä muita koristeita.
  6. Pane suklaa pakastimeen. Kun suklaalevy on jäätynyt, lohko se paloiksi.
  7. Kippaa jäädyke lautaselle. Saat sen irtoamaan vuoasta hyvin, kun haudot vuoan reunoja kuumalla liinalla tai tohotat niitä kaasupolttimella.
  8. Nostele lautaselle levinnyttä vohvelimurua jäädykkeen reunoille sormin. Valuta jäädykkeen päälle suklaakastiketta ja koristele jäädyke suklaalevyn paloilla ja pienillä suklaamunilla.

Vinkit!

  • Voit tehdä kakun myös pyöreään vuokaan tai perinteiseen kahvikakkuvuokaan.
  • Valitse mintun makuinen tumma suklaa, niin kakku maistuu minttusuklaalta.
  • Ota kakku huoneenlämpöön hiukan ennen tarjoilua. Saat sen kätevimmin ulos vuoasta, kun kakut reunat ovat hiukan sulaneet. Voit nostaa koristellun kakun vielä pakkaseen, jos haluat koristella sen etukäteen ennen tarjoilua.

Kommentoi »