Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suklaajäädyke päättää pääsiäisen juhla-aterian – neljän aineksen jälkkäri valmistuu hetkessä

8 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 8 h 0 min

Suklaajäädyke hurmaa pääsiäisen juhlapöydässä. Herkku valmistuu neljästä aineksesta: tummasta suklaasta, kondensoidusta maidosta, kermasta ja vohveleista. Koristelussa överit ovat pelkkää plussaa. Leivo pääsiäisjälkkäri Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohjeella!

11.4.2022
Reseptin ainekset
8–10 annosta
Jäädyke
200 g
tummaa suklaata (kaakaota 50 %)
1 prk
kondensoitua maitoa
5 dl
kuohukermaa
150 g
ohuita vohveleita
Koristeet
noin 100 g
tummaa suklaata
noin 50 g
valkoista suklaata
nonparelleja ja muita vastaavia koristeita
pieniä suklaamunia
suklaakastiketta

Pääsiäisen suklaajäädyke – ohje:

  1. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita kondensoidun maidon joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä suklaaseos kermavaahtoon vatkaten.
  2. Levitä leivinpaperi reilun litran kokoisen, tasapohjaisen vuoan pohjalle. Kaada kolmasosa suklaaseoksesta vuokaan, painele kaksi vohvelia pitkittäin massan päälle, tee sama uudelleen ja kaada lopuksi jäljelle jäänyt suklaaseos vohveleiden päälle.
  3. Aja loput vohvelit tasaiseksi murumassaksi blenderissä ja sirottele vohvelimuru päällimmäiseksi vuokaan.
  4. Pane vuoka pakastimeen ja anna jäätyä yön yli.
  5. Koristelua varten sulata tumma ja valkoinen suklaa vesihauteessa eri kulhoissa. Levitä tumma suklaa leivinpaperille ja nostele valkoista suklaata kasoina sen päälle. Tee hammastikulla kuvioita suklaan pintaan ja ripottele päälle nonparelleja sekä muita koristeita.
  6. Pane suklaa pakastimeen. Kun suklaalevy on jäätynyt, lohko se paloiksi.
  7. Kippaa jäädyke lautaselle. Saat sen irtoamaan vuoasta hyvin, kun haudot vuoan reunoja kuumalla liinalla tai tohotat niitä kaasupolttimella.
  8. Nostele lautaselle levinnyttä vohvelimurua jäädykkeen reunoille sormin. Valuta jäädykkeen päälle suklaakastiketta ja koristele jäädyke suklaalevyn paloilla ja pienillä suklaamunilla.

Vinkit!

  • Voit tehdä kakun myös pyöreään vuokaan tai perinteiseen kahvikakkuvuokaan.
  • Valitse mintun makuinen tumma suklaa, niin kakku maistuu minttusuklaalta.
  • Ota kakku huoneenlämpöön hiukan ennen tarjoilua. Saat sen kätevimmin ulos vuoasta, kun kakut reunat ovat hiukan sulaneet. Voit nostaa koristellun kakun vielä pakkaseen, jos haluat koristella sen etukäteen ennen tarjoilua.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt