


Päärynäpiiras – makea leivonnainen kaipaa seurakseen vain kupin hyvää kahvia
50 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 40 min
Päärynäpiiras yhdistää pehmeät hedelmät ja rapeat mantelilastut yhdeksi ihanaksi kokonaisuudeksi. Piiras on valmis uuniin vain 10 minuutissa.
Reseptin ainekset
10-12 annosta
Päärynäpiiras
115 g
huoneenlämpöistä voita
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2
huoneenlämpöistä kananmunaa
2–3 rkl
maitoa
1 dl
rahkaa
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2
päärynää
mantelilastuja
Päärynäpiiras valmistetaan näin:
- Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan joukkoon.
- Sekoita maito rahkaan ja siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe maito-rahkan sekaan. Yhdistä massat keskenään varovasti nuolijalla sekoittaen.
- Kaavi taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.
- Kuori ja lohko päärynät. Asettele päärynälohkot taikinan päälle ja ripottele mantelilastuja pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa kypsäksi, 30–40 minuuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.
Vinkki!
Vaihda päärynät omenoihin tai kokeile erilaisia maustettuja rahkoja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat