0(0)
Päärynäpiiras – makea leivonnainen kaipaa seurakseen vain kupin hyvää kahvia
Kasvis
50 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 40 min
Päärynäpiiras yhdistää pehmeät hedelmät ja rapeat mantelilastut yhdeksi ihanaksi kokonaisuudeksi. Piiras on valmis uuniin vain 10 minuutissa.
13.11.2019
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
10-12 annosta
Päärynäpiiras
115 ghuoneenlämpöistä voita
2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
2huoneenlämpöistä kananmunaa
2–3 rklmaitoa
1 dlrahkaa
2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2päärynää
mantelilastuja

Päärynäpiiras valmistetaan näin:

  1. Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan joukkoon.
  2. Sekoita maito rahkaan ja siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe maito-rahkan sekaan. Yhdistä massat keskenään varovasti nuolijalla sekoittaen.
  3. Kaavi taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.
  4. Kuori ja lohko päärynät. Asettele päärynälohkot taikinan päälle ja ripottele mantelilastuja pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa kypsäksi, 30–40 minuuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.

Vinkki!

Vaihda päärynät omenoihin tai kokeile erilaisia maustettuja rahkoja.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.