Kotivinkki

Päärynäpiiras – makea leivonnainen kaipaa seurakseen vain kupin hyvää kahvia

50 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen40 min
Päärynäpiiras yhdistää pehmeät hedelmät ja rapeat mantelilastut yhdeksi ihanaksi kokonaisuudeksi. Piiras on valmis uuniin vain 10 minuutissa.
KA
0
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (10-12 annosta)

Päärynäpiiras

  • 115 ghuoneenlämpöistä voita
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2huoneenlämpöistä kananmunaa
  • 2–3 rklmaitoa
  • 1 dlrahkaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2päärynää
  • mantelilastuja
Tulosta

Päärynäpiiras valmistetaan näin:

  1. Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan joukkoon.
  2. Sekoita maito rahkaan ja siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe maito-rahkan sekaan. Yhdistä massat keskenään varovasti nuolijalla sekoittaen.
  3. Kaavi taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.
  4. Kuori ja lohko päärynät. Asettele päärynälohkot taikinan päälle ja ripottele mantelilastuja pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa kypsäksi, 30–40 minuuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.

Vinkki!

Vaihda päärynät omenoihin tai kokeile erilaisia maustettuja rahkoja.

MITÄ PIDIT?
0