Päärynä-lehtikaalichutney – chilin ystävän valinta
1 h
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
15 minSesongin ollessa parhaimmillaan upota lehtikaalit päärynöiden kanssa chutneyyn. Mausteina käytetään chiliä, inkivääriä ja sinapinsiemeniä.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
Kuvat
Julkaistu 3.9.2017

Päärynä-lehtikaalichutney – chilin ystävän valinta
Reseptin ainekset (4 dl valmista chutneya)
- 4 (à 100 g)päärynää
- 2lehtikaalinlehteä
- 1/2keltaista paprikaa
- 1/2punaista chiliä
- 2 tlsinapinsiemeniä
- 1 tlinkivääriä (raastettuna)
- 1 tlsuolaa
- 1 dlhedelmämehua, päärynäsiideriä tai vettä
- 1/2 dlomenaviinietikkaa
- 2 dlhillo-marmeladisokeria
Kuori päärynät. Halkaise, poista siemenkota ja kuutioi hedelmäliha.
Huuhtele lehtikaalit ja poista kovat lehtiruodit. Hienonna vihreät osat. Halkaise ja huuhtele paprika ja chili. Poista siemenet. Leikkaa paprika ja chili pieniksi kuutioiksi.
Nosta kaikki aineet kattilaan ja keitä 15 minuuttia.
Purkita chutney kuumana pestyihin, kuumennettuihin purkkeihin.
Päärynä-lehtikaalichutney säilyy jääkaapissa muutaman kuukauden ajan.