Maku

Päärynä-lehtikaalichutney – chilin ystävän valinta

1 h
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0

Sesongin ollessa parhaimmillaan upota lehtikaalit päärynöiden kanssa chutneyyn. Mausteina käytetään chiliä, inkivääriä ja sinapinsiemeniä.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 dl valmista chutneya)

  • 4 (à 100 g)päärynää
  • 2lehtikaalinlehteä
  • 1/2keltaista paprikaa
  • 1/2punaista chiliä
  • 2 tlsinapinsiemeniä
  • 1 tlinkivääriä (raastettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlhedelmämehua, päärynäsiideriä tai vettä
  • 1/2 dlomenaviinietikkaa
  • 2 dlhillo-marmeladisokeria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN15 min

Kuori päärynät. Halkaise, poista siemenkota ja kuutioi hedelmäliha.

Huuhtele lehtikaalit ja poista kovat lehtiruodit. Hienonna vihreät osat. Halkaise ja huuhtele paprika ja chili. Poista siemenet. Leikkaa paprika ja chili pieniksi kuutioiksi.

Nosta kaikki aineet kattilaan ja keitä 15 minuuttia.

Purkita chutney kuumana pestyihin, kuumennettuihin purkkeihin.

Päärynä-lehtikaalichutney säilyy jääkaapissa muutaman kuukauden ajan.

MITÄ PIDIT?
0