


Päärynä-lehtikaalichutney – chilin ystävän valinta
1 h 0 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 15 min
Sesongin ollessa parhaimmillaan upota lehtikaalit päärynöiden kanssa chutneyyn. Mausteina käytetään chiliä, inkivääriä ja sinapinsiemeniä.
Reseptin ainekset
4 dl valmista chutneya
4 (à 100 g)
päärynää
2
lehtikaalinlehteä
1/2
keltaista paprikaa
1/2
punaista chiliä
2 tl
sinapinsiemeniä
1 tl
inkivääriä (raastettuna)
1 tl
suolaa
1 dl
hedelmämehua, päärynäsiideriä tai vettä
1/2 dl
omenaviinietikkaa
2 dl
hillo-marmeladisokeria
Kuori päärynät. Halkaise, poista siemenkota ja kuutioi hedelmäliha.
Huuhtele lehtikaalit ja poista kovat lehtiruodit. Hienonna vihreät osat. Halkaise ja huuhtele paprika ja chili. Poista siemenet. Leikkaa paprika ja chili pieniksi kuutioiksi.
Nosta kaikki aineet kattilaan ja keitä 15 minuuttia.
Purkita chutney kuumana pestyihin, kuumennettuihin purkkeihin.
Päärynä-lehtikaalichutney säilyy jääkaapissa muutaman kuukauden ajan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat