Maku

Päärynä-kermakastike joulukinkulle

25 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
15 min
Päärynä-kermakastike valmistetaan kinkun paistoliemestä, päärynöistä ja kermasta. Tarjoa kastike erillisestä, lämmitetystä kastikekannusta. Suosittelemme!
MU
4.9
0
Julkaistu 18.12.2013


Reseptin ainekset (10 annosta)

Päärynä-kermakastike joulukinkulle

  • 3 dllihalientä (tai siivilöityä kinkun paistolientä+vettä)
  • 1 kplpäärynää
  • 2 dlkuohukermaa
  • 3 rklvaaleaa kastikesuurustetta
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Päärynä-kermakastike joulukinkulle valmistuu näin: 

  1. Mittaa lihaliemi tai kinkun paistoliemi ja vesi kattilaan.
  2. Kuori ja lohko joukkoon päärynä. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.
  3. Lisää kinkun kastikkeen joukkoon kerma ja kuumenna kiehuvaksi.
  4. Ripottele päälle suuruste ja mustapippuri. Keitä vielä minuutti sekoitellen.
  5. Tarkista päärynä-kermakastikkeen maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  6. Tarjoa päärynä-kermakastiketta joulukinkun kanssa.

Vinkki!

Kurkkaa kuvalliset ohjeet oikeaoppiseen kinkun paistoon ja valmista elämäsi paras joulukinkku!

Kommentoi »