Päärynä-kermakastike joulukinkulle
25 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
15 minPäärynä-kermakastike valmistetaan kinkun paistoliemestä, päärynöistä ja kermasta. Tarjoa kastike erillisestä, lämmitetystä kastikekannusta. Suosittelemme!
MU
4.9
Kuvat
Julkaistu 18.12.2013

Päärynä-kermakastike joulukinkulle
Reseptin ainekset (10 annosta)
Päärynä-kermakastike joulukinkulle
- 3 dllihalientä (tai siivilöityä kinkun paistolientä+vettä)
- 1 kplpäärynää
- 2 dlkuohukermaa
- 3 rklvaaleaa kastikesuurustetta
- 1/4 tlmustapippuria
Päärynä-kermakastike joulukinkulle valmistuu näin:
- Mittaa lihaliemi tai kinkun paistoliemi ja vesi kattilaan.
- Kuori ja lohko joukkoon päärynä. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.
- Lisää kinkun kastikkeen joukkoon kerma ja kuumenna kiehuvaksi.
- Ripottele päälle suuruste ja mustapippuri. Keitä vielä minuutti sekoitellen.
- Tarkista päärynä-kermakastikkeen maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoa päärynä-kermakastiketta joulukinkun kanssa.
Vinkki!
Kurkkaa kuvalliset ohjeet oikeaoppiseen kinkun paistoon ja valmista elämäsi paras joulukinkku!

Kinkun paisto vaihe vaiheelta – näillä ohjeilla paistat elämäsi mehevimmän joulukinkun!

Kinkun kastike valmistuu helposti joulukinkun paistoliemestä
Maku

Joulukinkun kastike perinteiseen tapaan
Maku

Kinkun paistaminen – katso resepti!
Maku

Joulukinkun sulatus – 4 tärkeää vinkkiä, joiden avulla onnistut

Luumukastike kinkulle
Kotivinkki

Luumukastike
Maku

Kinkun kuorrutus viimeistelee joulupöydän suosikkiherkun – tarvitset vain sinappia, korppujauhoja ja neilikoita
Maku