Maku

Päärynä-kermakastike joulukinkulle

25 min
MU
4.83
0

Päärynä-kermakastike valmistetaan kinkun paistoliemestä, päärynöistä ja kermasta. Tarjoa kastike erillisestä, lämmitetystä kastikekannusta. Suosittelemme!
Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (10 annosta)

  • 3 dllihalientä (tai siivilöityä kinkun paistolientä+vettä)
  • 1 kplpäärynää
  • 2 dlkuohukermaa
  • 3 rklvaaleaa kastikesuurustetta
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Päärynä-kermakastike joulukinkulle valmistuu näin: 

Mittaa lihaliemi tai kinkun paistoliemi ja vesi kattilaan.

Kuori ja lohko joukkoon päärynä. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää kinkun kastikkeen joukkoon kerma ja kuumenna kiehuvaksi.

Ripottele päälle suuruste ja mustapippuri. Keitä vielä minuutti sekoitellen.

Tarkista päärynä-kermakastikkeen maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa päärynä-kermakastiketta joulukinkun kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.83