Jatka sivustolle
Jatka sivustolle



Rapea pinta
Paahdettu sitruunavanukas on pinnalta rapea ja sisältä täyteläisen valuva
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Sitruunainen vanukas on pannukakun sukulainen. Kirpeän makea sitruunavanukas on parhaimmillaan vielä hieman lämpöisenä kermavaahdon kanssa. Simppelit raaka-aineet ovat keittiön vakiovarustusta.
Reseptin ainekset
4 annosta
2
luomusitruunaa
4
munaa
30 g
voita
2½ dl
sokeria
3 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
kevytmaitoa
1 rkl
voita vuoan voiteluun
Lisäksi
2 dl
vispikermaa
tomusokeria
Paahdettu sitruunavanukas – ohje:
- Pese sitruunat ja raasta kuoret. Purista mehua noin 1 dl.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
- Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään sähkövatkaimella. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää keltuaiset ja jatka vatkaamista. Lisää sitruunankuori ja -mehu sekä maito.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Kääntele valkuaisvaahto taikinan sekaan nuolijalla.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
- Vaahdota kerma. Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoa vielä hieman lämpöisenä kermavaahdon kanssa.
Vinkki!
Voit tehdä sitruunavanukkaan myös pieniin annosvuokiin. Vähennä tällöin paistoaika noin 20 minuuttiin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat