Kotivinkki

Paahdettu rosolli ja piparjuurikastike

1 h
0
2

Paahdettu rosolli ja piparjuurikastike

Mitä jos tänä jouluna paahtaisit juurekset rosolliin ja tarjoaisit herkun piparjuurella maustetun smetanan kera?
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 3–4punajuurta (350 g)
  • 3–4porkkanaa (350 g)
  • ½lanttu (350 g)
  • 1–2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • mustapippuria
  • 2 rklhunajaa

Lisäksi

  • 2suolakurkkua tai 2 rkl kapriksia
  • 1punasipuli

Kastike

  • 120 gsmetanaa
  • 1–2 rklpiparjuurta raastettuna

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

1. Kuori kaikki juurekset. Leikkaa punajuuret lohkoiksi, porkkanat tikuiksi ja lanttu 2 cm kuutioiksi.

2. Mausta ensin porkkanat kulhossa. Pirskota päälle hieman öljyä, suolaa, mustapippuria ja lopuksi hunajaa. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja peitä kolmasosa pellistä porkkanatikuilla. Mausta samalla tavoin muut juurekset ja kumoa ne omille sektoreilleen pellille.
3. Paahda juureksia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20–30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
4. Leikkaa suolakurkut pitkiksi lohkoiksi tai käytä rosolliin kapriksia. Kuori ja hienonna punasipuli. Mausta smetana piparjuurella.
5. Aseta juurekset tarjoiluvadille juuri ennen tarjoilua. Lisää päälle suolakurkut tai kaprikset sekä hienonnettu sipuli. Viimeistele piparjuurismetanalla. Tarjoa paahdettu rosolli haaleana.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä