Kotivinkki

Paahdettu lohkorosolli ja piparjuurikastike

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Paahdettu lohkorosolli on todellinen herkkujen herkku, joka saavuttaa joulupöydässä takuuvarman suosion. Kokonaisuuden kruunaa aromikas piparjuurikastike.
4.6
2
Julkaistu 22.11.2015


Reseptin ainekset (4-6 annosta)

  • 3–4punajuurta (350 g)
  • 3–4porkkanaa (350 g)
  • ½lanttu (350 g)
  • 1–2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • mustapippuria
  • 2 rklhunajaa

Lisäksi

  • 2suolakurkkua tai 2 rkl kapriksia
  • 1punasipuli

Kastike

  • 120 gsmetanaa
  • 1–2 rklpiparjuurta raastettuna
Tulosta

Paahdettu lohkorosolli valmistuu näin:

  1. Kuori kaikki juurekset. Leikkaa punajuuret lohkoiksi, porkkanat tikuiksi ja lanttu 2 cm kuutioiksi.
  2. Mausta ensin porkkanat kulhossa. Pirskota päälle hieman öljyä, suolaa, mustapippuria ja lopuksi hunajaa. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja peitä kolmasosa pellistä porkkanatikuilla. Mausta samalla tavoin muut juurekset ja kumoa ne omille sektoreilleen pellille.
  3. Paahda juureksia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20–30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
  4. Leikkaa suolakurkut pitkiksi lohkoiksi tai käytä rosolliin kapriksia. Kuori ja hienonna punasipuli. Mausta smetana piparjuurella.
  5. Aseta juurekset tarjoiluvadille juuri ennen tarjoilua. Lisää päälle suolakurkut tai kaprikset sekä hienonnettu sipuli. Viimeistele piparjuurismetanalla. Tarjoa haaleana.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen rosollin resepti!

2 kommenttia