Paahdettu lohkorosolli ja piparjuurikastike
1 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
30 minPaahdettu lohkorosolli on todellinen herkkujen herkku, joka saavuttaa joulupöydässä takuuvarman suosion. Kokonaisuuden kruunaa aromikas piparjuurikastike.
4.6
Kuvat
Julkaistu 22.11.2015

Paahdettu lohkorosolli ja piparjuurikastike
Reseptin ainekset (4-6 annosta)
- 3–4punajuurta (350 g)
- 3–4porkkanaa (350 g)
- ½lanttu (350 g)
- 1–2 rklrypsiöljyä
- 1 tlsuolaa
- mustapippuria
- 2 rklhunajaa
Lisäksi
- 2suolakurkkua tai 2 rkl kapriksia
- 1punasipuli
Kastike
- 120 gsmetanaa
- 1–2 rklpiparjuurta raastettuna
Paahdettu lohkorosolli valmistuu näin:
- Kuori kaikki juurekset. Leikkaa punajuuret lohkoiksi, porkkanat tikuiksi ja lanttu 2 cm kuutioiksi.
- Mausta ensin porkkanat kulhossa. Pirskota päälle hieman öljyä, suolaa, mustapippuria ja lopuksi hunajaa. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja peitä kolmasosa pellistä porkkanatikuilla. Mausta samalla tavoin muut juurekset ja kumoa ne omille sektoreilleen pellille.
- Paahda juureksia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20–30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
- Leikkaa suolakurkut pitkiksi lohkoiksi tai käytä rosolliin kapriksia. Kuori ja hienonna punasipuli. Mausta smetana piparjuurella.
- Aseta juurekset tarjoiluvadille juuri ennen tarjoilua. Lisää päälle suolakurkut tai kaprikset sekä hienonnettu sipuli. Viimeistele piparjuurismetanalla. Tarjoa haaleana.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen rosollin resepti!

Rosolli kermaviilikastikkeella
Maku

Rosolli ja rosollin kastike – perinteiset suosikkireseptit
Maku

Rosolli ilman perunaa – ota haltuun resepti, jota jo isoäitikin käytti
Maku

Omenainen kaprisrosolli – perinneherkun uusi versio
Kotivinkki

Appelsiini-punajuurimosaiikki
Maku

Marinoitu uunirosolli
Maku

Rosollikeitto
Maku

Rosollilla täytetyt munat
Maku