Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ihana arkipasta!

Paahdettu punajuuripasta valmistuu Marjo Jokisen keittiössä gluteenittomana – suolainen feta on täydellinen pari makeille punajuurille

1 h 25 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 45 min

Paahdettu punajuuripasta kuuluu keliakialiiton asiantuntijan Marjo Jokisen bravuuriruokiin.

6.11.2024

Keliakialiitossa työskentelevä Marjo Jokinen on kehittänyt gluteenitonta reseptiikkaa vuosia työkseen.

”Punajuuri-fetapasta on jokasyksyinen herkkuruokani. Punajuurisose tekee pastasta maukkaan ja mehukkaan. Ruokaisuutta annokseen saa lisäämällä joukkoon paistettua jauhelihaa. Yleensä paahdan punajuuria paljon kerralla ja teen sosetta reilun satsin”, Marjo kuvailee suosikkipastaansa.

Reseptin ainekset
4 annosta
4–5 (500g)
punajuurta
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
300 g
gluteenitonta pastaa
1–2 dl
pastan keitinvettä
200 g
fetajuustoa
Lisäksi
1 dl
rucolaa
1 dl
cashewpähkinöitä

Paahdettu punajuuripasta – ohje:

  1. Pese ja kuori punajuuret. Leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa punajuurilohkot, valkosipulit, öljy, suola ja mustapippuri. Kaada seos leivinpaperin päälle pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmenneet.
  2. Keitä gluteeniton pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota keitinvettä talteen ja valuta pasta. Laita paahdetut punajuuret ja keitinvesi tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi.
  3. Sekoita punajuurisose hyvin pastan joukkoon ja murustele fetajuusto päälle. Viimeistele rucolalla ja cashewpähkinöillä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt