Kanelia, neilikkaa ja kardemummaa – paahdetun paprika-kurpitsasalaatin juju on arabialainen mausteseos
40 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
25 minPaahdetun paprika-kurpitsasalaatin makumaailma syntyy arabialaisesta baharat-mausteseoksesta. Salaatin täydentävät rapeat kurpitsansiemenet.
KA
MA
VE
MU
LA
GL
SO
5
Kuvat
Julkaistu 25.11.2021

Kanelia, neilikkaa ja kardemummaa – paahdetun paprika-kurpitsasalaatin juju on arabialainen mausteseos
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 2punaista paprikaa
- 2punasipulia
- 1 (noin 1,3 kg)myskikurpitsa
- 2 rkloliiviöljyä
Baharat-mausteseos
- 1 tlpaprikaa
- 1 tljuustokuminaa
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- ½ tlkorianteria
- ½ tlkanelia
- ½ tlneilikkaa
- ¼ tlmuskottipähkinää
- ¼ tlkardemummaa
Lisäksi
- ½ dlkurpitsansiemeniä
- ½ rsrucolaa
- ½ rkuminttua
- ½sitruuna
- 1 dlkaurafraichea tai kermaviiliä
Paahdettu paprika-kurpitsasalaatti valmistetaan näin:
- Leikkaa paprikat isoiksi suikaleiksi. Kuori ja lohko sipulit ja kurpitsa.
- Sekoita baharat-mausteseoksen mausteet keskenään. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle pellille. Sekoita kasvisten joukkoon öljy ja 2 tl mausteseosta.
- Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
- Nosta kasvikset kulhoon tai vadille. Lisää kurpitsansiemenet salaatin joukkoon. Viimeistele rucolalla ja mintulla.
- Purista sitruunan mehua päälle. Sekoita 0,5–1 tl baharat-mausteseosta kaurafraicheen ja tarjoa sitä salaatin kanssa.

Uunisalaatti ja hapokas sitruunakastike – näin herkuttelet kasviksilla uudella tavalla!
Kotivinkki

Härkis-texmex-salaatti – meksikolaishenkinen salaatti tekee arjesta maukkaampaa
Meillä kotona

Uunissa paahdettu kukkakaali-ohrasalaatti
Maku

Paahdettu härkäpapusalaatti – trendikäs ja ruokaisa salaatti pitää nälän pitkään loitolla
Maku

Paahdettu kurpitsasalaatti – ruokaisassa herkussa makea kurpitsa saa parikseen suolaisen halloumin
Maku

Savuperunasalaatti valloittaa aivan erityisellä maullaan – hittiherkun kruunaa pekonirouheella ryyditetty piimäkastike
Maku

Feta-pastasalaatti
Maku