Kotivinkki

Kanelia, neilikkaa ja kardemummaa – paahdetun paprika-kurpitsasalaatin juju on arabialainen mausteseos

40 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
25 min
Paahdetun paprika-kurpitsasalaatin makumaailma syntyy arabialaisesta baharat-mausteseoksesta. Salaatin täydentävät rapeat kurpitsansiemenet.
KA
MA
VE
MU
LA
GL
SO
0
0
Julkaistu: 25.11.2021


Ainekset (6 annosta)

  • 2punaista paprikaa
  • 2punasipulia
  • 1 (noin 1,3 kg)myskikurpitsa
  • 2 rkloliiviöljyä

Baharat-mausteseos

  • 1 tlpaprikaa
  • 1 tljuustokuminaa
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlkorianteria
  • ½ tlkanelia
  • ½ tlneilikkaa
  • ¼ tlmuskottipähkinää
  • ¼ tlkardemummaa

Lisäksi

  • ½ dlkurpitsansiemeniä
  • ½ rsrucolaa
  • ½ rkuminttua
  • ½sitruuna
  • 1 dlkaurafraichea tai kermaviiliä
Tulosta

Paahdettu paprika-kurpitsasalaatti valmistetaan näin:

  1. Leikkaa paprikat isoiksi suikaleiksi. Kuori ja lohko sipulit ja kurpitsa.
  2. Sekoita baharat-mausteseoksen mausteet keskenään. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle pellille. Sekoita kasvisten joukkoon öljy ja 2 tl mausteseosta.
  3. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
  4. Nosta kasvikset kulhoon tai vadille. Lisää kurpitsansiemenet salaatin joukkoon. Viimeistele rucolalla ja mintulla.
  5. Purista sitruunan mehua päälle. Sekoita 0,5–1 tl baharat-mausteseosta kaurafraicheen ja tarjoa sitä salaatin kanssa.
Kommentoi »