


Kanelia, neilikkaa ja kardemummaa – paahdetun paprika-kurpitsasalaatin juju on arabialainen mausteseos
40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min
Paahdetun paprika-kurpitsasalaatin makumaailma syntyy arabialaisesta baharat-mausteseoksesta. Salaatin täydentävät rapeat kurpitsansiemenet.
Reseptin ainekset
6 annosta
2
punaista paprikaa
2
punasipulia
1 (noin 1,3 kg)
myskikurpitsa
2 rkl
oliiviöljyä
Baharat-mausteseos
1 tl
paprikaa
1 tl
juustokuminaa
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
korianteria
½ tl
kanelia
½ tl
neilikkaa
¼ tl
muskottipähkinää
¼ tl
kardemummaa
Lisäksi
½ dl
kurpitsansiemeniä
½ rs
rucolaa
½ rku
minttua
½
sitruuna
1 dl
kaurafraichea tai kermaviiliä
Paahdettu paprika-kurpitsasalaatti valmistetaan näin:
- Leikkaa paprikat isoiksi suikaleiksi. Kuori ja lohko sipulit ja kurpitsa.
- Sekoita baharat-mausteseoksen mausteet keskenään. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle pellille. Sekoita kasvisten joukkoon öljy ja 2 tl mausteseosta.
- Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
- Nosta kasvikset kulhoon tai vadille. Lisää kurpitsansiemenet salaatin joukkoon. Viimeistele rucolalla ja mintulla.
- Purista sitruunan mehua päälle. Sekoita 0,5–1 tl baharat-mausteseosta kaurafraicheen ja tarjoa sitä salaatin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat