Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paahdettu kukkakaali-tomaattisalaatti ja tahinikastike

2.4.2012
Reseptin ainekset
1½ kg
kukkakaalia
½ kg
kypsiä tomaatteja
tilkka
rypsiöljyä
maun mukaan suolaa
Kastike
1
valkosipulinkynsi
½ tl
sitruunan puristettua mehua
½ dl
vettä
½ dl
tahinia eli seesaminsiementahnaa
Koristeluun
pieni nippu lehtipersiljaa

1. Paloittele siistityn kukkakaalin kukinnot ohuiksi viipaleiksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pane viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle rypsiöljyä ja ripottele päälle suolaa.

3. Paista kukkakaalia uunissa keskitasolla noin 35 minuuttia tai kunnes pinta on rapeaa ja saanut lähes kauttaaltaan ruskean paistovärin. Nosta paistuneet kukkakaalipalat jäähtymään talouspaperin päälle.

4. Puolita tomaatit, poista niiden sisukset ja kova kanta. Kuutioi tomaattien hedelmäliha pieniksi paloiksi.

5. Murskaa kuorittu valkosipulinkynsi ja suola huhmareessa tasaiseksi tahnaksi. Sekoita murska sitruunanmehun ja veden seokseen. Lisää sekaan lopuksi tahini.

6. Kokoa salaatti vasta juuri ennen tarjoilua, jotta kukkakaalipalat säilyvät rapeina. Levitä kukkakaalit laakean tarjoilulautasen pohjalle. Lisää päälle tomaattikuutioita ja kastiketta. Koristele pinta hienonnetulla lehtipersiljalla ja tarjoa heti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt