Kotivinkki

Paahdettu kukkakaali-tomaattisalaatti ja tahinikastike

0
0

Paahdettu kukkakaali-tomaattisalaatti ja tahinikastike

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1½ kgkukkakaalia
  • ½ kgkypsiä tomaatteja
  • tilkkarypsiöljyä
  • maun mukaan suolaa

KASTIKE:

  • 1valkosipulinkynsi
  • ½ tlsitruunan puristettua mehua
  • ½ dlvettä
  • ½ dltahinia eli seesaminsiementahnaa

KORISTELUUN:

  • pieni nippu lehtipersiljaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Paloittele siistityn kukkakaalin kukinnot ohuiksi viipaleiksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pane viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle rypsiöljyä ja ripottele päälle suolaa.

3. Paista kukkakaalia uunissa keskitasolla noin 35 minuuttia tai kunnes pinta on rapeaa ja saanut lähes kauttaaltaan ruskean paistovärin. Nosta paistuneet kukkakaalipalat jäähtymään talouspaperin päälle.

4. Puolita tomaatit, poista niiden sisukset ja kova kanta. Kuutioi tomaattien hedelmäliha pieniksi paloiksi.

5. Murskaa kuorittu valkosipulinkynsi ja suola huhmareessa tasaiseksi tahnaksi. Sekoita murska sitruunanmehun ja veden seokseen. Lisää sekaan lopuksi tahini.

6. Kokoa salaatti vasta juuri ennen tarjoilua, jotta kukkakaalipalat säilyvät rapeina. Levitä kukkakaalit laakean tarjoilulautasen pohjalle. Lisää päälle tomaattikuutioita ja kastiketta. Koristele pinta hienonnetulla lehtipersiljalla ja tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä