


Suomalaisia makuja
Paahdettu juurestartar on juureva lisuke lihalle tai vegepaistille – tarjoile pikantin suolakurkkusmetanan kanssa
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Paahdetut juurekset saavat makunsa tartarista tutuista mausteista. Palsternakka, keltajuuri ja nauris tuovat makeutta, juuriselleri antaa upean syvän maun. Tarjoa juureva tartar kuohkean suolakurkkusmetanan kera. Kylkeen sopii pala herkullista paistia.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
4
keltajuurta tai porkkanaa
1
iso nauris (tai ½ lanttu)
1
palsternakka
½
juuriselleri
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
worcesterkastiketta
½ rkl
hunajaa
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
¼ tl
chilihiutaleita
1 prk (50 g/35 g)
pieniä kapriksia
Suolakurkkusmetana
120 g
smetanaa
1
pieni suolakurkku kuutioituna
Lisäksi
2
rosmariininoksaa
Paahdettu juurestartar – ohje:
- Kuori juurekset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot uunivuokaan. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet.
- Paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Lisää valutetut kaprikset ja paahda vielä 15 minuuttia.
- Pane smetana ja kurkkukuutiot korkeaan kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella kuohkeaksi.
- Viimeistele juurekset rosmariinilla. Tarjoa tartar ja kastike paistin, kinkun tai vegaanisen paistin lisukkeena.
Vinkki!
Jos tarjoat juurestartarin vegaanisen paistin lisukkeena, korvaa smetana kaurafraichella, worcesterkastike soijakastikkeella ja hunaja vaalealla siirapilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat