Paahdettu jogurttikuorrutteinen kukkakaali
2 h 10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
2 h Paahdettu jogurttikuorrutteinen kukkakaali on helpoin lisuke! Kuorrutus maustetaan limellä, chilillä ja valkosipulilla.
4.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.8.2017

Paahdettu jogurttikuorrutteinen kukkakaali
Reseptin ainekset (1 kpl)
Paahdettu jogurttikuorrutteinen kukkakaali
- 1 kplkukkakaalia
- 3 dlkreikkalaista jogurttia
- 1 kpllimeä (mehu sekä raastettu kuori)
- 1,5 rklchilimaustetta
- 1 rklvalkosipulirouhetta
- 1 tlcurrya
- 2 tlsuolaa
- 0,5 tlmustaapippuria
Paahdettu jogurttikuorrutteinen kukkakaali valmistuu näin:
- Valitse hyvä sopivankokoinen pata tai kulho, voitele pohja oliiviöljyllä. Irrota kukkakaalista huonot osat sekä lehdet ja aseta se kulhoon.
- Sekoita jogurtista tahna sekoittamalla mausteet sekaan ja levitä tahna kukkakaalin päälle tasaisesti. Paahda kaali 180 asteessa puolisentoista tuntia kunnes se on pehmeähkö. Aika riippuu kukkakaalin koosta.
- Anna valmiin kaalin jäähtyä hetken ja siivuta sopiviksi paloiksi.

Kokonaisena paahdettu kukkakaali ja chimichurrikastike – paahteinen herkku sopii niin arkeen kuin juhlaan
Maku

Paahdettu kukkakaali
Maku

Uunissa paahdettu kukkakaali yrttivoilla ja kantarellikastikkeella
Maku

Pinaattihummus ja grillattu kukkakaali
Maku

Grillatut kaalit
Maku

Paahdettu kukkakaalisalaatti
Maku

Paahdettu kukkakaaligratiini
Maku

Kukkakaalipyörykät
Maku