Paahdettu härkäpapusalaatti – trendikäs ja ruokaisa salaatti pitää nälän pitkään loitolla
1 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
30 minPaahdettu härkäpapusalaatti on lounasruokien aatelia. Ruokaisa ja salaatti kokataan perunoista ja runsaasti proteiinia sisältävistä härkäpavuista, jotka maustetaan sumakilla. Härkäpavun sisältämä kuitu pitää yllä kylläisyyden tunnetta ja on hyväksi suolistolle. Kokeile ja koukutu!
GL
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.9.2019

Paahdettu härkäpapusalaatti – trendikäs ja ruokaisa salaatti pitää nälän pitkään loitolla
Reseptin ainekset (4 annosta)
Härkäpapusalaatti
- 1 kgperunoita (kiinteä lajike)
- 2 rkloliiviöljyä
- 1 ½ kgkokonaisia härkäpapuja
- 2 tlsumakkia
- 1romaine-salaatti
- 1punasipuli
- 200 gvuohenjuustoa
Kastike
- ½ dloliiviöljyä
- 2 rklsitruunamehua
- 1 tlsiirappia tai hunajaa
- ¼ tlsuolaa
- ¼ tlrouhittua mustapippuria
Paahdettu härkäpapu-perunasalaatti valmistuu näin:
- Kuori ja paloittele perunat. Levitä perunalohkot pellille leivinpaperin päälle ja pirskota päälle öljyä. Paahda 200 asteessa 30 minuuttia, kunnes perunat pehmenevät ja ovat kullanruskeita.
- Ota härkäpavut pois kuorista. Keitä papuja 5 minuuttia, valuta ja jäähdytä. Laita pannulle tilkka öljyä ja sumakkia. Kuumenna, lisää härkäpavut ja paista muutaman minuutin ajan käännellen, kunnes pavut saavat hieman väriä.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Leikkaa salaatti reiluiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Murenna vuohenjuusto.
- Sekoita perunat, salaatti, sipulit, vuohenjuusto ja kastike varovasti keskenään. Lusikoi härkäpavut päälle tai sekoita salaatin joukkoon.
Vinkki!
Voit hyvin vaihtaa Romainen Cosmopolitan-salaattiin.

Vegaaniset härkispihvit – mehevä valinta pääruoaksi tai hampurilaisen väliin
Kotivinkki

Härkis-perunasoselaatikko on vegaaninen versio lapsuuden suosikkilaatikosta
Maku

Ohjeet härkäpavun viljelyyn

Härkäpapukastike ja uunissa paahdetut perunat
Kotivinkki

Härkäpapu-vihanneskeitto
Maku

Härkäpapukeitto
Maku

Härkisbolognese
Maku

Lindströmin härkäpapu-lihamureke
Maku