Maku

Paahdettu härkäpapusalaatti – trendikäs ja ruokaisa salaatti pitää nälän pitkään loitolla

1 h
GL
MU
0
0

Paahdettu härkäpapusalaatti on lounasruokien aatelia. Ruokaisa ja salaatti kokataan perunoista ja runsaasti proteiinia sisältävistä härkäpavuista, jotka maustetaan sumakilla. Härkäpavun sisältämä kuitu pitää yllä kylläisyyden tunnetta ja on hyväksi suolistolle. Kokeile ja koukutu!
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (4 annosta)

Härkäpapusalaatti

  • 1 kgperunoita (kiinteä lajike)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 ½ kgkokonaisia härkäpapuja
  • 2 tlsumakkia
  • 1romaine-salaatti
  • 1punasipuli
  • 200 gvuohenjuustoa

Kastike

  • ½ dloliiviöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tlsiirappia tai hunajaa
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlrouhittua mustapippuria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Paahdettu härkäpapu-perunasalaatti valmistuu näin:

  1. Kuori ja paloittele perunat. Levitä perunalohkot pellille leivinpaperin päälle ja pirskota päälle öljyä. Paahda 200 asteessa 30 minuuttia, kunnes perunat pehmenevät ja ovat kullanruskeita.
  2. Ota härkäpavut pois kuorista. Keitä papuja 5 minuuttia, valuta ja jäähdytä. Laita pannulle tilkka öljyä ja sumakkia. Kuumenna, lisää härkäpavut ja paista muutaman minuutin ajan käännellen, kunnes pavut saavat hieman väriä.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  4. Leikkaa salaatti reiluiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Murenna vuohenjuusto.
  5. Sekoita perunat, salaatti, sipulit, vuohenjuusto ja kastike varovasti keskenään. Lusikoi härkäpavut päälle tai sekoita salaatin joukkoon.

Vinkki!

Voit hyvin vaihtaa Romainen Cosmopolitan-salaattiin.

MITÄ PIDIT?
0