


Paahdettu härkäpapusalaatti – trendikäs ja ruokaisa salaatti pitää nälän pitkään loitolla
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Paahdettu härkäpapusalaatti on lounasruokien aatelia. Ruokaisa ja salaatti kokataan perunoista ja runsaasti proteiinia sisältävistä härkäpavuista, jotka maustetaan sumakilla. Härkäpavun sisältämä kuitu pitää yllä kylläisyyden tunnetta ja on hyväksi suolistolle. Kokeile ja koukutu!
Reseptin ainekset
4 annosta
Härkäpapusalaatti
1 kg
perunoita (kiinteä lajike)
2 rkl
oliiviöljyä
1 ½ kg
kokonaisia härkäpapuja
2 tl
sumakkia
1
romaine-salaatti
1
punasipuli
200 g
vuohenjuustoa
Kastike
½ dl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
siirappia tai hunajaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Paahdettu härkäpapu-perunasalaatti valmistuu näin:
- Kuori ja paloittele perunat. Levitä perunalohkot pellille leivinpaperin päälle ja pirskota päälle öljyä. Paahda 200 asteessa 30 minuuttia, kunnes perunat pehmenevät ja ovat kullanruskeita.
- Ota härkäpavut pois kuorista. Keitä papuja 5 minuuttia, valuta ja jäähdytä. Laita pannulle tilkka öljyä ja sumakkia. Kuumenna, lisää härkäpavut ja paista muutaman minuutin ajan käännellen, kunnes pavut saavat hieman väriä.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Leikkaa salaatti reiluiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Murenna vuohenjuusto.
- Sekoita perunat, salaatti, sipulit, vuohenjuusto ja kastike varovasti keskenään. Lusikoi härkäpavut päälle tai sekoita salaatin joukkoon.
Vinkki!
Voit hyvin vaihtaa Romainen Cosmopolitan-salaattiin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat