Kotivinkki

Paahdettu ankka

3 h
2.1
0

Paahdettu ankka

Maukas ja rasvainen paahdettu ankka on kokeilemisen arvoinen joulupöydän ruoka. Ankkoja voi ostaa kokonaisina useista marketeista, ainakin pakastettuina. Resepti on osa huippukokki Henri Alénin joulumenua.
Teksti Henri Alén
Kuvat Kaisu Jouppi
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1kokonainen ankka
  • ½sitruunaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • paistinarua sitomiseen
  • 1iso paistopussi

Täyte

  • 2omenaa
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 10kuivattua luumua

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN2 h

Sulata lintua vuorokausi jääkaapissa ennen käsittelyä. Ankat ovat suolistettuja, mutta joskus niiden sisältä löytyy kaularanka.

1. Leikkaa ankan peräpuolelta ja koipien takaosasta ylimääräinen rasva pois.

2. Kuori täytteen omenat. Poista siemenkodat ja lohko omenat. Kuori ja lohko sipuli. Kuori valkosipulinkynnet.

3. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja täytä ankka niillä koipien välistä. Sido ankan koivet kiinni toisiinsa paistinnarulla. Kun koivet ovat tiukasti kiinni kropassa, niiden liha ei kuivu paistamisen aikana.

4. Hiero ankka puolikkalla sitruunalla ja mausta pinnalta suolalla ja pippurilla.

5. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sujauta ankka paistopussiin ja ritilän päälle. Laita ritilän alle syvä astia mahdollisesti valuvaa rasvaa varten.

6. Kypsennä ankkaa 30 minuuttia ja tiputa lämpötila 160 asteeseen. Jatka kypsennystä vielä reilu tunti. Ota ankka varovasti uunista ja anna sen levätä vähintään 10 minuuttia, ennen kuin palottelet sen. Tarjoa paahdettu ankka kaskinaurispaistoksen kanssa.

MITÄ PIDIT?
2.1
Katso myös nämä