Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paahdettu ankka

3 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 2 h 0 min

Paahdettu ankka on kokeilemisen arvoinen joulupöydän ruoka. Ankkoja voi ostaa kokonaisina useista marketeista, ainakin pakastettuina. Resepti on osa huippukokki Henri Alénin joulumenua.

23.10.2014
Reseptin ainekset
4 annosta
Paahdettu ankka
1
kokonainen ankka
½
sitruunaa
suolaa ja mustapippuria
paistinarua sitomiseen
1
iso paistopussi
Täyte
2
omenaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
10
kuivattua luumua

Paahdettu ankka valmistuu näin:

  1. Sulata lintua vuorokausi jääkaapissa ennen käsittelyä. Ankat ovat suolistettuja, mutta joskus niiden sisältä löytyy kaularanka.
  2. Leikkaa ankan peräpuolelta ja koipien takaosasta ylimääräinen rasva pois.
  3. Kuori täytteen omenat. Poista siemenkodat ja lohko omenat. Kuori ja lohko sipuli. Kuori valkosipulinkynnet.
  4. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja täytä ankka niillä koipien välistä. Sido ankan koivet kiinni toisiinsa paistinnarulla. Kun koivet ovat tiukasti kiinni kropassa, niiden liha ei kuivu paistamisen aikana.
  5. Hiero ankka puolikkalla sitruunalla ja mausta pinnalta suolalla ja pippurilla.
  6. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sujauta ankka paistopussiin ja ritilän päälle. Laita ritilän alle syvä astia mahdollisesti valuvaa rasvaa varten.
  7. Kypsennä ankkaa 30 minuuttia ja tiputa lämpötila 160 asteeseen. Jatka kypsennystä vielä reilu tunti. Ota ankka varovasti uunista ja anna sen levätä vähintään 10 minuuttia, ennen kuin palottelet sen. Tarjoa paahdettu ankka kaskinaurispaistoksen kanssa.

Vinkki!

Kurkkaa myös resepti herkullisiin ankanrintoihin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt