Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ankanrinta sieni-karpalokastikkeella – juhlavan aterian päätähti!

30 min

Ankanrinta on mainio vaihtoehto joulupöydän pääruoaksi, jos ruokailijoita on vain muutama. Ruoka valmistuu nopeasti, mutta muista ottaa ankanrinnat huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen valmistusta.

6.11.2014
Reseptin ainekset
3-4 annosta
Ankanrinta
2
ankanrintaa
2
valkosipulinkynttä
1 tl
hienoa merisuolaa
1 tl
kanelia
1 tl
juustokuminaa
Sieni-karpalokastike
3 dl
kypsiä pilkottuja sieniä (suppilovahveroita, tatteja tai siitakesieniä)
2 rkl
voita
1 rkl
vehnäjauhoja
1 dl
vettä
2 dl
kuohu- tai vispikermaa
2 rkl
riista- tai lihafondia
2 rkl
karpalohyytelöä
2 tl
punaviinietikkaa
ripaus suolaa

Ankanrinta valmistuu näin:

  1. Kuori ja raasta tai puserra valkosipuli. Yhdistä mausteet ja valkosipuli tahnaksi.
  2. Tee ankanrintojen nahkaan viiltoja terävällä veitsellä.
  3. Laita rinnat paistinpannulle nahkapuoli alaspäin ja nosta lämpötilaa täydelle teholle. Poista välillä pannulle sulavaa rasvaa. Kun nahka on rapea ja kaunis, käännä ja kypsennä vielä 2–3 minuuttia.
  4. Hiero maustetahna ankanrintoihin molemmin puolin ja jatka kypsennystä 150-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 52 astetta. Kietaise valmis liha folioon vetäytymään.
  5. Valmista ankanrintojen kypsyessä sieni-karpalokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää sienet ja kuumenna ne voissa. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoittele niitä hetki kattilassa.
  6. Kaada kattilaan vesi, kerma ja fondi. Sekoita hyvin. Anna kastikkeen kiehahtaa ja paksuuntua. Mausta karpalohyytelöllä, viinietikalla ja suolalla.
  7. Leikkaa ankanrinnat ohuiksi viipaleiksi poikkisyin ja tarjoa sieni-karpalokastikkeen ja perunoiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt