


Ankanrinta sieni-karpalokastikkeella – juhlavan aterian päätähti!
30 min
Ankanrinta on mainio vaihtoehto joulupöydän pääruoaksi, jos ruokailijoita on vain muutama. Ruoka valmistuu nopeasti, mutta muista ottaa ankanrinnat huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen valmistusta.
Reseptin ainekset
3-4 annosta
Ankanrinta
2
ankanrintaa
2
valkosipulinkynttä
1 tl
hienoa merisuolaa
1 tl
kanelia
1 tl
juustokuminaa
Sieni-karpalokastike
3 dl
kypsiä pilkottuja sieniä (suppilovahveroita, tatteja tai siitakesieniä)
2 rkl
voita
1 rkl
vehnäjauhoja
1 dl
vettä
2 dl
kuohu- tai vispikermaa
2 rkl
riista- tai lihafondia
2 rkl
karpalohyytelöä
2 tl
punaviinietikkaa
ripaus suolaa
Ankanrinta valmistuu näin:
- Kuori ja raasta tai puserra valkosipuli. Yhdistä mausteet ja valkosipuli tahnaksi.
- Tee ankanrintojen nahkaan viiltoja terävällä veitsellä.
- Laita rinnat paistinpannulle nahkapuoli alaspäin ja nosta lämpötilaa täydelle teholle. Poista välillä pannulle sulavaa rasvaa. Kun nahka on rapea ja kaunis, käännä ja kypsennä vielä 2–3 minuuttia.
- Hiero maustetahna ankanrintoihin molemmin puolin ja jatka kypsennystä 150-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 52 astetta. Kietaise valmis liha folioon vetäytymään.
- Valmista ankanrintojen kypsyessä sieni-karpalokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää sienet ja kuumenna ne voissa. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoittele niitä hetki kattilassa.
- Kaada kattilaan vesi, kerma ja fondi. Sekoita hyvin. Anna kastikkeen kiehahtaa ja paksuuntua. Mausta karpalohyytelöllä, viinietikalla ja suolalla.
- Leikkaa ankanrinnat ohuiksi viipaleiksi poikkisyin ja tarjoa sieni-karpalokastikkeen ja perunoiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat