Kotivinkki

Ankanrinta sieni-karpalokastikkeella – juhlavan aterian päätähti!

30 min
0
0

Ankanrinta on mainio vaihtoehto joulupöydän pääruoaksi, jos ruokailijoita on vain muutama. Ruoka valmistuu nopeasti, mutta muista ottaa ankanrinnat huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen valmistusta.
Tulosta
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Elvi Rista

Ainekset (3-4 annosta)

Ankanrinta

  • 2ankanrintaa
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 tlhienoa merisuolaa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tljuustokuminaa

Sieni-karpalokastike

  • 3 dlkypsiä pilkottuja sieniä (suppilovahveroita, tatteja tai siitakesieniä)
  • 2 rklvoita
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 1 dlvettä
  • 2 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 2 rklriista- tai lihafondia
  • 2 rklkarpalohyytelöä
  • 2 tlpunaviinietikkaa
  • ripaus suolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Ankanrinta valmistuu näin:

  1. Kuori ja raasta tai puserra valkosipuli. Yhdistä mausteet ja valkosipuli tahnaksi.
  2. Tee ankanrintojen nahkaan viiltoja terävällä veitsellä.
  3. Laita rinnat paistinpannulle nahkapuoli alaspäin ja nosta lämpötilaa täydelle teholle. Poista välillä pannulle sulavaa rasvaa. Kun nahka on rapea ja kaunis, käännä ja kypsennä vielä 2–3 minuuttia.
  4. Hiero maustetahna ankanrintoihin molemmin puolin ja jatka kypsennystä 150-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 52 astetta. Kietaise valmis liha folioon vetäytymään.
  5. Valmista ankanrintojen kypsyessä sieni-karpalokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää sienet ja kuumenna ne voissa. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoittele niitä hetki kattilassa.
  6. Kaada kattilaan vesi, kerma ja fondi. Sekoita hyvin. Anna kastikkeen kiehahtaa ja paksuuntua. Mausta karpalohyytelöllä, viinietikalla ja suolalla.
  7. Leikkaa ankanrinnat ohuiksi viipaleiksi poikkisyin ja tarjoa sieni-karpalokastikkeen ja perunoiden kanssa.
MITÄ PIDIT?
0