Maku

Ouzorisotto

25 min
GL
KA
LA
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Jonna Dammert-Saikku, Marius Saikku
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

  • 3 kplsalottisipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 2 1/2 dlrisottoriisiä
  • 1 1/2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1 dlanisviinaa
  • 12 dlkalalientä
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 3 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä hetki öljyssä. Lisää riisit ja kuullota ne läpikuultaviksi. Mittaa kasariin viini ja anna kiehua kasaan. Lisää ouzo. Sekoittele ja anna nesteen imeytyä. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan. Jatka näin, kunnes riisi on kypsää, mutta seos vielä valuvaa.

Nosta risotto liedeltä ja lisää parmesaani. Muista, että seos sakeutuu huomattavasti, kun lisäät siihen juuston! Tarkista ouzorisoton maku juuri ennen tarjoilua. Tarjoa ouzorisottoa gratinoitujen kuningasrapujen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4