


Ouzorisotto
25 min
Reseptin ainekset
6 annosta
3 kpl
salottisipulia
1 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 dl
oliiviöljyä
2 1/2 dl
risottoriisiä
1 1/2 dl
kuivaa valkoviiniä
1 dl
anisviinaa
12 dl
kalalientä
1/4 tl
valkopippuria
3 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
Ouzorisotto – ohje:
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä hetki öljyssä. Lisää riisit ja kuullota ne läpikuultaviksi.
- Mittaa kasariin viini ja anna kiehua kasaan. Lisää ouzo. Sekoittele ja anna nesteen imeytyä.
- Lisää lientä kauhallinen kerrallaan. Jatka näin, kunnes riisi on kypsää, mutta seos vielä valuvaa.
- Nosta risotto liedeltä ja lisää parmesaani. Muista, että seos sakeutuu huomattavasti, kun lisäät siihen juuston!
- Tarkista ouzorisoton maku juuri ennen tarjoilua. Tarjoa ouzorisottoa esimerkiksi gratinoitujen kuningasrapujen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat