Maku

Oskarinleipä

25 min
3.5
0

Oskarinleipä

Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 300 gnaudan ulkofileetä

Choronkastike

  • 3 rklkuivaa valkoviiniä
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 3 kplkeltuaista
  • 100 gvoita
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsokeria
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1 rklpersiljaa (hienonnettuna)
  • 1 rkltuoretta rakuunaa (hienonnettuna)

Lisäksi

  • 3 rklvoita
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 kplmaalaisleipäviipaletta
  • 6 kplparsaa (keitettynä)
  • 6 kpljättikatkaravunpyrstöjä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Nosta liha huoneenlämpöön.

Valmista kastike vesihauteessa tai pinnoitetussa kattilassa. Kuumenna kattilassa viini ja etikka. Lisää joukkoon keltuaiset koko ajan hyvin sekoittaen. Kypsennä koko ajan sekoittaen, kastike ei saa missään vaiheessa kiehua.

Kun seos alkaa kuohkeutua ja paksuuntua, nosta kattila sivuun ja sekoita joukkoon pehmeä voi pieninä nokareina. Kun kastike on tasaista, lisää mausteet, tomaattipyree ja muutama tippa sitruunamehua. Viimeistele kastike yrteillä.

Kuumenna pieni määrä voita pannulla ja paista siinä lihat molemmin puolin. Mausta lihat ja pidä ne lämpimänä. Paista pannussa leivät rapeiksi lopussa voissa.

Kokoa leivät kuumennetuille lautasille. Nosta paistetut leikkeet leipien päälle ja jaa niille kastike tasaisesti. Asettele vielä muutama parsa ja katkaravut päällimmäiseksi. Tarjoa oskarinleivät heti lämpimänä.

•Voit halutessasi leivittää lihan kierittelemällä sen suolalla ja pippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa ja paistamalla lopuksi voissa.

•Jos tuoretta parsaa ei ole saatavilla käytä säilyke- tai pakasteparsaa.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä