


Kevään ihanin
Orzo-pastarisotto on keväinen ruokasuosikki! Hauduta orzo-pastasta risoton tapaan sitruunainen pasta primavera
30 min
Tämä resepti on ratkaisu, kun et osaa päättää kokkaisitko risottoa vai pastaa. Parsa, sitruuna ja pinaatti tekevät ruoasta raikkaan ja täydellisen keväisen.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 nippu (500 g)
vihreää parsaa
½ rs (à 250 g)
lemon snack -minisitruunoita (tai 1 iso luomusitruuna)
2
salottisipulia
2–3
valkosipulinkynttä
25 g
voita
1 rkl
oliiviöljyä
3 dl
orzo-pastaa
5 dl
vettä
3 rkl
kasvisfondia
2 dl
kuohu- tai ruokakermaa
1 ps (65 g)
babypinaattia
25 g
parmesaanijuustoa
1
luomusitruuna
½ tl
mustapippuria
Orzo-pastarisotto – ohje:
- Poista parsoista kovat kannat. Kuori paksuimmat parsat ohuelti. Paloittele parsat halutessasi pienemmiksi pätkiksi.
- Pese ja kuivaa minisitruunat tai viipaloi iso (pesty) sitruuna ja leikkaa viipaleet neljään osaan.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna voi ja öljy pannulla. Lisää sipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää pasta ja jatka kuullottamista vielä minuutti.
- Lisää pannulle vesi, fondi ja kerma. Hauduta noin 15 minuuttia välillä sekoitellen.
- Kuumenna sillä aikaa vettä kattilassa. Lisää parsat ja keitä niitä 2–5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät, mutta jäävät edelleen napakoiksi. Lisää sitruunat viimeisen minuutin ajaksi. Valuta parsat ja sitruunat.
- Lisää pinaatit pastan joukkoon pannulle. Raasta sekaan parmesaani ja pestyn sitruunan kuori. Purista joukkoon sitruunan mehu. Viimeistele pippurilla.
Vinkki!
Oikaise ja lisää pätkityt parsat ja sitruunat pastan joukkoon kypsennyksen loppuvaiheessa, noin 5 minuutiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat