4,3(27)
Oreo-jäätelö – neljän raaka-aineen jäätelöhitti valmistuu ilman konetta
4 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 4 h
Oreo-jäätelö on tämän kesän jäätelöhitti, joka valmistuu kotona uskomattoman helposti. Tarvitset vain kermaa, kondensoitua maitoa, Oreo-keksejä, vaniljasokeria ja pakastimen, edes jäätelökoneelle ei ole tarvetta. Ota ohje hyvään talteen: samalla peruskaavalla valmistuu mikä tahansa jäätelömaku, kun vaihdat keksit marjoihin, marenkiin, popcorniin tai suklaarouheeseen!
Julkaistu 19.6.2018
Maku
Reseptin ainekset 6 annosta
Oreo-jäätelö
2 pkt (à 154 g)Oreo-täytekeksejä
5 dlvispikermaa
1 prk (400 g)kondensoitua maitoa
1 tlvaniljasokeria
Pinnalle
5täytekeksiä

Oreo-jäätelö valmistuu helposti näin:

  1. Leikkaa keksit veitsellä karkeaksi rouheeksi. Säästä viisi keksiä koristeluun.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele kondensoitu maito joukkoon nuolijalla. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja keksimurska. Kaada seos pakkasenkestävään vuokaan (tilavuus noin 1,5 l).
  3. Murenna loput keksit jäätelön päälle. Peitä tuorekelmulla ja pakasta 4–5 tuntia.
  4. Ota Oreo-jäätelöstä palloja ja tarjoa heti.

Vinkki!

Kondensoitu maito eli maitotiiviste on keittämällä tiivistettyä maitoa, joka on makeutettu sokerilla. Kermaisen karamellinen maku on kuin tehty jälkiruokiin ja jäätelöön. Maidon sokeri ja rasva alentavat jäätymispistettä. Kun vielä lisäät jääkiteiden kasvua estävää (ja muutenkin herkullista) kermavaahtoa, saat upean pehmoisen jäätelöpohjan, jonka voit maustaa lempimausteellasi.

Jos et ole makean ystävä, saatavilla on myös makeuttamatonta maitotiivistettä. Löydät kondensoidun maidon joko säilyke- tai leivontahyllyltä. Ole tarkkana, sillä kondensoitua maitoa on saatavilla myös kinuskiksi keitettynä. Se ei toimi jäätelössä samalla tavalla vaikka on jumalainen jäätelökastike.

Kommentoi »