Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.3.2006

Oopperaleipä
Reseptin ainekset (2 annosta)
- 1 kplsipulia
- 300 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- 3 rklvoita
- 2 kplmunaa
- 2 kplhiivaleipäviipaletta
- 1/4 kpljääsalaattia ruukussa
- 1/2 kplpunasipulia (renkaina)
Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Vaivaa jauhelihaan sipulisilppu ja mausteet. Muotoile taikinasta kaksi jauhelihapihviä. Kuumenna pannussa puolet voista ja paista pihvit molemmin puolin ruskeiksi.
Paista munat esimerkiksi lettupannussa, niin saat niihin kauniin pyöreän muodon.
Pidä pihvit ja munat lämpiminä. Paista lopuksi pannulla leivät rapeiksi lopussa voissa. Kokoa leivät lämmitetyille lautasille. Asettele opperaleipien päälle salaattia ja sipulirenkaita, seuraavaksi jauhelihapihvit ja päällimmäiseksi muna.
Tarjoa opperaleivät heti lämpimänä suolakurkun ja etikkapunajuurien kanssa.