4(14)
Oopperaleipä
20 min
19.3.2006
 |
Maku
Reseptin ainekset
2 annosta
1sipuli
300 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
3 rklvoita
2munaa
2hiivaleipäviipaletta
1/4 rkujääsalaattia
1/2punasipuli (renkaina)

Oopperaleipä – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Vaivaa jauhelihaan sipulisilppu ja mausteet. Muotoile taikinasta kaksi jauhelihapihviä. Kuumenna pannussa puolet voista ja paista pihvit molemmin puolin ruskeiksi.
  2. Paista munat esimerkiksi lettupannussa, niin saat niihin kauniin pyöreän muodon.
  3. Pidä pihvit ja munat lämpiminä. Paista lopuksi pannulla leivät rapeiksi lopussa voissa. Kokoa leivät lämmitetyille lautasille. Asettele opperaleipien päälle salaattia ja sipulirenkaita, seuraavaksi jauhelihapihvit ja päällimmäiseksi muna.
  4. Tarjoa oopperaleivät heti lämpimänä suolakurkun ja etikkapunajuurien kanssa.
3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.