Reseptin ainekset
2 annosta
1
sipuli
300 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
3 rkl
voita
2
munaa
2
hiivaleipäviipaletta
1/4 rku
jääsalaattia
1/2
punasipuli (renkaina)
Oopperaleipä – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Vaivaa jauhelihaan sipulisilppu ja mausteet. Muotoile taikinasta kaksi jauhelihapihviä. Kuumenna pannussa puolet voista ja paista pihvit molemmin puolin ruskeiksi.
- Paista munat esimerkiksi lettupannussa, niin saat niihin kauniin pyöreän muodon.
- Pidä pihvit ja munat lämpiminä. Paista lopuksi pannulla leivät rapeiksi lopussa voissa. Kokoa leivät lämmitetyille lautasille. Asettele opperaleipien päälle salaattia ja sipulirenkaita, seuraavaksi jauhelihapihvit ja päällimmäiseksi muna.
- Tarjoa oopperaleivät heti lämpimänä suolakurkun ja etikkapunajuurien kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat